Andreea Vulpe iubește actorii cu care lucrează

A crescut în lumea teatrului datorită tatălui său, Cornel Vulpe, actor la Comedie. A avut norocul unor întâlniri importante în timpul facultății. A fost studenta lui Valeriu Moisescu, la regie, dar a și lucrat cot la cot cu studenții de la actorie de la clasa Sandei Manu și cu cei ai Olgăi Tudorache. A fost o perioadă minunată a vieții ei, în care a  învățat foarte multe, a mărturisit Andreea Vulpe, în emisiunea Spectacol@ bucuresti.ro.

Acum este ea profesoară la actorie, la UNATC, pentru că iubește să lucreze cu actorii.

Sigur, iubirea nu e o condiție necesară și suficientă – cum spun teoreticienii,  pentru reușita unui spectacol, dar când echipa se simte bine pe scenă, când atmosfera repetițiilor a fost una bună, energia aceea se transmite și publicului.

”Kimberly” de David Lindsay-Abaire, montat de Andreea Vulpe la Sala Studio a Teatrului de Comedie, este un astfel de spectacol. A  parcurs în mai puțin de o lună traseul a trei festivaluri diferite. A fost selecționat în Fest(IN) pe Bulevard, în FNT și în Festivalul de Teatru Toma Caragiu, la Ploiești.

Am vorbit cu Andreea Vulpe, la București FM, despre această experiență a întâlnirii cu spectatori și spații diferite, dar și despre povestea pe care a adus-o atât de emoționant pe scenă împreună cei cinci actori: Virginia Mirea, Mihaela Teleoacă, Vlad Bârzanu, Laura Creţ, Ioan Coman și cu scenografa Cristina Milea.

”Kimberly” e un spectacol pe muchie, e la limita între râs și plâns și, uneori, în unele reprezentații, se întâmplă ca una dintre dimensiuni să devină pregnantă, spune regizoarea.

E un spectacol despre adolescență  și despre relația ei cu moartea.  Este un episod din viaţa unei fete de 16 ani care arată deja de 60, din pricina unei boli necruțătoare. Iar marea provocare, pe lângă povestea în sine, e interpretarea pe care Virginia Mirea o dă acestei tinere.

Pe Virginia Mirea a admirat-o de când era copil. ”Am văzut de 11 ori un spectacol în care ea juca – se numea Avea două pistoale cu ochi albi și negri, era regizat de Grigore Gonța. M-am îndrăgostit de Virginia Mirea, așa că m-am dus să îl văd de 11 ori. Mi s-a mai întâmplat să văd spectacole de două ori, dar nu de 11. Sunt un fan Virginia Mirea și am fost foarte bucuroasă să lucrez cu ea”.

Andreea Vulpe a povestit în studioul București FM și despre colaborarea cu fiica sa, actrița Cristina Juncu, o prezență din ce în ce mai activă și mai apreciată pe scenele bucureștene. Și de care, evident, mama e tare mândră.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns