TES, partener al Săptămânii Culturii Israeliene

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2017, s-a desfășurat Săptămâna Culturală Israeliană, coordonată de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc, Directorul Departamentului de Hungarologie, Studii Iudaice și Rromani din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în colaborare cu Universitatea din București, Ambasada Statului Israel și Teatrul Evreiesc de Stat.

În cadrul acestui eveniment, TES a prezentat două spectacole pe textele dramaturgului israelian contemporan Hillel Mittelpunkt: „Varșovia: Ghid turistic“, regia Eugen Gyemant și „Șofer / Pictor“, regia Alexandru Dabija.

Ambele spectacole fac parte dintr-un program cultural pe care Teatrul Evreiesc de Stat l-a derulat cu succes în ultimii 5 ani.

Programul „Viaţa evreiască reflectată în dramaturgia israeliană“ a fost gândit pentru a aduce în faţa publicului din România piese ale unor autori israelieni extrem de interesanţi, texte care să înfăţişeze lumea complexă a Israelului contemporan.
La ambele reprezentații, sala Teatrului Evreiesc de Stat a fost arhiplină, spectacolele fiind primite cu entuziasm de publicul spectator.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.