Cele mai frumoase femei au chipul în formă de inimă

Oamenii de știinţă americani susţin că cele mai frumoase sunt femeile cu chipuri în formă de inimă, precum cel al actriţei Reese Witherspoon, deoarece proporţiile lor sunt ideale. Pe aceste chipuri, obrajii sunt la fel de largi ca şi sprâncenele. „Ideea de frumuseţe matematică presupune existenţa unui contur facial perfect, dimensiuni şi proporţii care creează o faţă armonioasă, echilibrată şi atractivă“, menţionează cercetătorii în revista „Cosmetic Surgery”.

Specialiştii de la Facultatea de Medicină a Temple University din Philadelphia au calculat proporţiile perfecte prin analizarea fotografiilor a 55 de foto-modele. În afară de aceeași lăţime a sprâncenelor şi a pomeților, distanţa dintre ochi este, de asemenea, importantă. Ea ar trebui să fie exact de 59,2 mm între pupile. Distanţa verticală de la ochi la pomeți trebuie să fie de 13,1 mm. Aceşti indicatori sunt caracteristici chipurilor în formă de inimă. Nasul frumuseții perfecte ar trebui să aibă lungimea de 43,6 mm, iar diagonala de la pomeţi la bărbie trebuie să fie de 98,9 mm.

Specialiştii atrag atenţia că dimensiunile exacte ale frumuseţii ideale pot fi redate şi printr-un machiaj profesional, nu doar prin intervenții chirurgicale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.