Căile ferate nefolosite la Primăria Capitalei!

Primarul general Gabriela Firea a reiterat, astăzi, că dorește trecerea căilor ferate nefolosite din București în administrarea Municipalității.
Edilul șef al Capitalei a declarat că a cerut, încă de anul trecut, ca liniile ferate ale CFR, care nu sunt folosite de o bună perioadă de timp, fiind lăsate practic în paragină, să fie transferate la Primăria Capitalei, pentru realizarea unor obiective de utilitate publică, precum noi căi de comunicație, alei sau străzi.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat o hotărâre prin care cere aceste căi ferate, care nu mai sunt folosite. „Am transmis și rugămintea verbală domnului ministru al transporturilor, care a inteles perfect situația, cunoaște foarte bine realitățile din administrația locală, și a fost total de acord, în cursul discuției pe care am avut-o săptămâna trecută, să înceapă procedurile tehnice și juridice pentru transferul de la Ministerul Transporturilor la Municipalitate, în vederea acestor lucrări de utilitate publică”, a spus Gabriela Firea.

Declarațiile au fost făcute înaintea ședinței Asociației Municipiilor din România.

La acestă ședință a participat și Ilie Bologna, preşedintele executiv AMR, care a ținut sa vorbească despre intenția Guvernului de modificare a legislației fiscale.

“După simulările pe care le-am făcut, baza noastră de impozitare, din care constituim o componentă importantă a orașelor, va scădea cu procente care se situează între 38% și 43%. Veniturile noastre proprii fatale vor fi afectate cu o pondere care se situează în jurul valorii se 20%”, a declarat acesta.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns