„Juniper”, o carte despre un altfel de „bun venit”

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită mai ales dacă sunteti părinti sau vă fascinează marile întrebări aflate la graniţa dintre etică si ştiinţă, este „Juniper”, scrisă de către Kelly Benham French şi Thomas French şi apărută în traducere românească la editura Publica. Juniper – o poveste adevărată despre o fetiţă născută prea devreme, adică cu patru luni înainte de termen, la 23 de săptămâni de gestaţie. Cântărea 570 de grame, iar trupul ei subţirel era de lungimea unei păpuşi Barbie. Capul ei era mai mic decât o minge de tenis, avea pielea aproape transparentă, iar prin piept i se vedea inima care abia pâlpâia. Bebeluşii precum Juniper, născuţi la limita viabilităţii, ridică o întrebare crucială: care este cea mai mare dovadă de dragoste – să îi salvezi sau să îi laşi să se stingă?

Însă părinţii ei, Kelley şi Thomas French au ales să lupte pentru viaţa lui Juniper, iar aceasta este incredibila lor poveste. În această biografie superbă, autorii explorează graniţa dintre ceea ce este posibil şi ceea ce este corect. Ei privesc cu uimire ştiinţa care a conceput-o şi a menţinut-o în viaţă pe fiica lor, dar şi iubirea care a făcut toată diferenţa. Astfel cartea ajunge să sondeze legătura dintre o mamă şi un bebeluş, dintre un soţ şi o soţie. Documentează călătoria familiei lor, cu suişuri şi coborâşuri de la începuturile fragile până la supravieţuirea miraculoasă a fiicei lor, acum un copil înfloritor.

Cartea este scrisă cu sinceritate si delicateţe şi nu este de mirare, dat fiind că autorii sunt si unii dintre cei mai buni jurnalisti narativi din Statele Unite şi chiar dacă au mai scris şi alte poveşti Juniper este cea mai importanta. Şi poate tocmai din cauză că este adevărată şi scrisă din inimă, vă va face să nu lasaţi cartea din mână până când nu veţi întoarce şi ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.