Unifest „Un festival ca o călătorie”!

Începând de astăzi și până pe 13 noiembrie, studenții sunt invitați la UNIFEST, cel mai mare festival studențesc și un proiect de succes conceput sub egida Uniunii Studenților din România, care încântă viața studenților încă din 2001.

Sursa foto: www.b365.ro

UNIFEST este un eveniment devenit deja tradiție, în 17 centre universitare din toată țara prin intermediul celor 107 asociații membre USR. Acest festival durează 11 zile, timp în care studenții se bucură de activități culturale, sportive, de educație non-formală, de entertainment și multe altele.

Evenimentul este unul de amploare, impactând anual 100.000 de studenți. Misiunea festivalului este de a oferi studenților ”Distracție gratis, nu degeaba!” prin intermediul întregului complex de activități din portofoliu.

Tema din acest an dezvăluie ”Un Festival ca o călătorie” prin prisma activităților diverse din program. Prin intermediul acestuia, este acoperită o gamă foarte largă de activități de la cele artistice până la cele sportive. În cadrul aceluiași eveniment sunt prevăzute și campanii de prevenție a unor boli și de promovare a unui stil de viață sănătos dar și training-uri de comunicare și de dezvoltare personală.

Sursa foto: www.facebook.com

De asemenea, tinerii sunt așteptați să meargă în vizită la muzee, să vizioneze spectacole de teatru, să meargă la concerte. Tot în cadrul UNIFEST se desfășoară și o campanie de donare de sânge la care studenții sunt invitați să participe.

Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească din țară prin prisma celor 107 asociații membre din 17 centre universitare. Scopul statutar al USR este acela de a reprezenta drepturile și interesele studenților, dar și de a crea un canal de comunicare între grupul țintă pe care îl reprezintă și actorii relevanți la nivel național, dintre care putem aminti Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Guvernul, Parlamentul, Președinţia României sau Municipalitățile și Universitățile.

Domeniile de interes ale USR se conturează în jurul educației, a educației non-formale, a sportului, a politicilor de tineret, dimensiunii sociale, angajabilității sau voluntariatului.

Festivalul UNIFEST este organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului București prin intermediul Centrului pentru Tineret, Casa de Cultură a Studenților București, Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București precum și alți parteneri din mediul privat.

Lasă un răspuns