Linia muzeelor, pentru turiști și bucureșteni!

Începând de astăzi, turiștii români și străini, dar și bucureștenii au la dispoziție o „linie culturală a muzeelor”. Este vorba despre patru autobuze colantate, purtând numărul „362”, care circulă între orele 10:00-22:00, la un interval de 30 de minute.

Traseul liniei începe de la stația „Piață Presei” și ajunge până la Parcul „Carol”, face, apoi, o buclă, la Cotroceni și se întoarce spre Piața Presei, oprind la muzeele de pe „cealaltă arteră”, conform primarului general Gabriela Firea.
”Costul proiectului este de 30 de mii de euro, lunar”, a afirmat edilul Capitalei.

Cât privește tarifele de pe această linie, Gabriela Firea a spus că o călătorie va costa 1,3 lei, ca și în cazul liniilor obișnuite. Se va menține și sistemul de gratuități și reduceri practicat de către RATB pe liniile obișnuite de transport. Astfel, copii sub 6 ani, pensionării, persoanele cu dizabilități și revoluționarii vor putea călătorii în mod gratuit.

”Pentru pensionării din afara Bucureștiului și pentru copiii peste 7 ani, va exista o reducere de 50% din tariful călătoriei”, a explicat Gabriela Firea.

În autobuz, rulează o prezentare, în limba română și în engleză, a principalelor obiective de pe traseu, pentru ca turiștii să poată identifica acele muzee care îi interesează.

Linia a fost înființată la cererea ministrului Culturii.

„Este un traseu despre care am discutat cu domnul ministru al Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, acum două luni de zile, am avut prima întâlnire, la sediul Primăriei Generale, și domnia sa a venit cu această propunere, de înființare a unui traseu cu ajutorul căruia turiștii, români sau străini, sau pur și simplu bucureștenii să poată să se deplaseze cu un autobuz dedicat la toate cele 30 de muzee care sunt în Municipiul București”, a declarat primarul general.

Conform edilului șef al Capitalei, linia turistică se înscrie în cadrul pregătirilor pe care le face Municipalitatea pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.