Echipa de vis… virtual (partea a II-a)

Discutam în rubrica anterioară despre ratarea formării unei echipe virtuale solide din cauza unor lideri care pur și simplu nu știu cum se conduce un grup de oameni. Există bineînțeles și un pol opus, reprezentat de pretențiile absurde pe care mulți dintre “newcomers” le au încă din primul moment în care sunt acceptați în sânul comunității.

“Salut! Bine v-am găsit! Vai ce mă bucur că m-ați primit în ghilda voastră! Am nevoie de sabia aceea albastră din vistieria ghildei, pot să o iau?”

Dacă ați fost vreodată liderul unui grup într-un joc pe calculator, sunt sigur că vă sună cunoscut acest tip de abordare. Sau, la fel de des întâlnite, mesaje de tip “Vreau și eu statutul de ofițer în ghildă”, o cerere care vine în momentul imediat următor intrării pe ușă a unui nou membru.

Înainte de a vă afilia unui grup virtual, vă recomand să studiați puțin balanța cerere/ofertă pe care o prezintă fiecare echipă de gameri. Majoritatea comunităților serioase au în mod sigur pagini de facebook sau site-uri, acolo fiind afișate toate regulamentele “de ordine interioară” și toate oportunitățile oferite jucătorilor din cadrul grupului. Dacă sunt lucruri cu care nu sunteți de acord, mai bine cautați în altă parte grupul potrivit cu cerințele voastre.

Cât despre avansarea pe scara ierarhică… acest lucru va necesita întotdeauna foarte multe ore dedicate activităților comune. Dacă nu aveți la dispoziție acest timp, cea mai bună variantă va rămâne întotdeauna o ghildă sau o alianță casual, acolo unde nu vă întreabă nimeni de ce ați lipsit întreaga săptămână trecută și sunteți lăsat în pace să faceți absolut tot ceea ce doriți, dar în același timp nici nu o să se înghesuie lumea să vă sprijine atunci când aveți nevoie.

Vă pot asigura însă că un jucător devotat va găsi întotdeauna o comunitate care îl va aprecia și îl va sprijini pe întreaga durată a jocului pe care l-a ales.

Lasă un răspuns