Conducerea CNAS a invitat reprezentanţii Coaliţiei „Solidari pentru Sănătate” la discutii

Sursa foto: www.bzv.ro

Conducerea CNAS a invitat reprezentanţii Coaliţiei „Solidari pentru Sănătate” aflaţi astazi  în faţa sediului instituţiei la o discuţie în care să-şi exprime direct problemele.

Cu această ocazie, reprezentanţii Coaliţiei au depus şi un memoriu, care va fi analizat de conducerea CNAS.

Conducerea CNAS a informat reprezentanţii Coaliţiei că o parte din aspectele semnalate sunt în curs de rezolvare. Astfel, instituţia a făcut deja demersuri pentru majorarea valorii minim garantate a punctului per capita, pentru medicina primară, precum şi a valorii minim garantate a punctului pe serviciu pentru medicina primară şi pentru medicina ambulatorie de specialitate.

În contextul în care în acest moment se lucrează, la nivelul CNAS, la elaborarea proiectelor de acte normative şi de buget pentru anul 2018, vor fi luate în considerare şi celelalte aspecte semnalate, pornindu-se de la premisa că simplificarea şi debirocratizarea activităţii cabinetelor de medicină de familie, precum şi optimizarea funcţionalităţilor sistemelor informatice reprezintă un obiectiv instituţional.

Totodată, reprezentanţii Coaliţiei au fost invitaţi să formuleze observaţii şi propuneri faţă de proiectele Contractului-cadru şi ale normelor de aplicare a Contractului-cadru pe anul 2018, proiecte ce vor fi afişate în a doua parte a lunii noiembrie, într-o primă formă, pe site-ul CNAS, pentru transparenţă decizională, urmând să se organizeze şi o serie de consultări pe această temă.

Reamintim ca astazi, reprezentanti ai Coalitiei au  pichetat la nivel national casele de asigurari si prefecturile.

Acestia au declarat ca, daca nu sunt ascultati, pe 15 noiembrie reiau miscarea,  adunati cu totii in Bucuresti la un miting, medici si pacienti, asistente, prieteni, rude, simpatizanti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.