Raportul Inspecției Judiciare privind controlul la DNA a fost aprobat

Raportul Inspecției Judiciare privind controlul efectuat la Direcția Națională Anticorupție a fost aprobat cu observații de Consiliul Superior al Magistraturii.

Au fost dispuse însă mai multe măsuri a căror îndeplinire va fi verificată tot de Inspecția Judiciară. De exemplu, în termen de șase luni, se va efectua un nou control la DNA, în care va fi verificată situația dosarelor mai vechi de un an și a cauzelor repartizate inițial procurorilor Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga, au precizat, pentru Agerpres, surse din CSM.

Una dintre concluziile inspectorilor, cu privire la păstrarea în funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost aprobată. Per ansamblu, ideea de bază a fost că activitatea managerială a instituției a fost eficientă.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că el este cel care va formula concluzia raportului întocmit după controlul pe care Inspecția Judiciară l-a efectuat la DNA în urma solicitării sale.

„Poziția mea, concluzia mea, pe care o voi comunica public, va fi luată această concluzie pe baza analizei, evaluării coroborate a tuturor stărilor, circumstanțelor, împrejurărilor, adică nu exclusiv pe baza acestui raport. Pentru că raportul acesta eu l-am solicitat, concluzia raportului eu o voi formula, indiferent de ceea ce pe lanțul decizional se va petrece”, a declarat Tudorel Toader, într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.