Proiectul ”Culorile Bucovinei”, la Institutul Cultural Român de la Paris!

Sursa foto: www.rfi.ro

Pentru prima dată în istoria României, 42 de artiști din peste 13 țări ale lumii au ocazia să expună la sediul Institutului Cultural Român de la Paris, lucrările realizate în siturile UNESCO din Bucovina, pentru a prezenta lumii întregi patrimoniul românesc.

Acest lucru este realizat prin Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, coordonatorii proiectului fiind Alexandra Dobre, director general al Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și Nicoleta Zagura, expert UNESCO și angajat al centrului cultural.

Proiectul “CULORILE BUCOVINEI”, așa cum se va numi expoziția de la ICR, a luat naștere în anul 2009 cu scopul de a sprijini introducerea Mănăstirii Sucevița în lista obiectivelor patrimoniului mondial UNESCO, proiect desfășurat sub egida Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București .

Cele 42 de tablouri însoțite de un catalog care conține toate lucrările, sunt prezentate la Conferința Generală UNESCO de la Paris, care a început zilele acestea și totodată, conducerea Institutului Cultural Român a decis  să sprijine demersul și să aloce un spațiu expozițional, pe data de 2 noiembrie, ora 19:00, la sediul ICR din Paris, pentru a expune lucrările artiștilor.

Invitații speciali la eveniment vor fi reprezentanții Institutului Mondial pentru Patrimoniu UNESCO și partenerii comisiilor naționale UNESCO implicate în proiect.

Prezentarea va fi făcută de domnul Jean-Michel Armengol, Secretarul General al Comisiei Naționale pentru UNESCO din Andorra, Alexandra Dobre, director general al Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și Nicoleta Zagura, expert UNESCO.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.