3000km parcursi si 54000lei stransi pentru copiii cu diabet!

Gabi Airinei -insulino dependenta. Cristi Airinei -dependent de sotie si biciclist.Au pornit din Bucuresti pe bicicleta, pe 25 iunie 2017 s-au intors o luna mai tarziu, pe 25 iulie. Au facut eforturi mari pentru a-i misca pe altii. Sponsori,presa,oameni de bine…Scopul final,acela de a-i misca la propriu, pe cei cu diabet. Care contrar opiniei generale,chiar trebuie sa faca exercitii,miscare,sport!
Eu n-am crezut-o in stare,multi n-au crezut ca va reusi.Ne gandeam ca va rezista cateva zile,o satamana, apoi va ramane Cristi sa tina steagul sus la remorca.N-a fost asa, Gabriela s-a descurcat excelent,a strabatut Romania pana la final. In cei aproape 3000 de km parcursi, s-a dat jos de trei ori de pe bicicleta. Peste tot in tara cei doi s-au intalnit cu organizatii ale persoanelor cu aceasta afectiune.Oamenii au inteles ca nu boala le tinea prizonieri copiii, ci ei insisi. Da,si Eu Pot le-a redat libertatea si i-a suit pe biciclete.Asta au reusit sotii Airinei.Si inca ceva, au strans 54000 lei bani din care vor cumpara senzori pentru monitorizarea glicemiei pentru 10 copii diagnosticati cu diabet de tip 1.Monitorizarea este vitala pentru un diabetic.Asa se pot evita complicatii grave precum hipoglicemia,cetoacidoza si hiperglicemia.Viata unui copil diabetic e plina de intepaturi, de la testele de glicemie pana la dozele de insulina.Pentru o monitorizare permanenta a glicemiei e nevoie de un aparat special montat pe corp. Cu ajutorul unui senzor,aparatul citeste glicemia si transmite rapoarte exacte,fara intepaturi. Este vital mai ales in cazul copiilor care nu simt hipoglicemia. Sistemul avertizeaza sonor,atat bolnavul cat si alte persoane, parinti,medic etc. Este ideal pentru copiii bolnavi de diabet care pot suferi caderi de glicemie la scoala ,pe strada sau in timpul somnului.
10 kituri de monitorizare a glicemiei de la Medtronic vor face viata mai usoara pentru 10 familii cu copii diabetici. Daca ai nevoie si tu scrie-le pe https://www.dasieupot.ro/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.