Școlile din Sectorul 4, cele mai sigure din București!

Sursa foto: www.sectorul4live.ro

La începutul acestui an școlar, părinții elevilor care învață în unitățile școlare din Sectorul 4 au avut surpriza de a constata că agenții de pază de la intrări au dispărut. Asta deoarece contractul cu firma de pază care asigură paza unităților de învățământ se terminase, iar Autoritatea Locală nu l-a mai reînnoit.

Sursa foto: www.portalinvatamant.ro

La vremea respectivă, mulți părinți și-au exprimat, pe rețelele de socializare, nemulțumirea față de această măsură luată de către edilul Daniel Băluță pentru a face economie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, cunoscutul și apreciatul jurnalist Cristian Zărescu, spune că obiectul contractului dintre instituția pe care, cu cinste, o reprezintă și compania de pază nu se referea la siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ci la paza clădirilor și a inventarului unităților de învățământ.

Practic, agentul de pază stătea la intrarea în școală și avea, potrivit contractului, datoria de a se asigura că nu pleacă cineva cu vreun scaun, cu vreo catedră, cu vreun calculator.

Conform lui Zărescu, Primăria Sectorului 4 plătea circa 6 milioane de euro pe an pentru serviciile oferite de compania de pază care își avea agenții la intrările în școli și licee. Valoarea foarte mare a contractului l-a determinat pe primarul Daniel Băluță să nu-l mai reînnoiască, explică reprezentantul acestuia.

Primăria Sectorului 4 a luat măsuri pentru menținerea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ, prin intermediul Poliției Locale. Astfel, la dispoziția edilului de la Grand Arena, în momentul de față, există 10 echipaje de intervenție rapidă, dispuse în tot atâtea puncte strategice din Sectorul 4, plus încă 10 echipaje de poliție care patrulează în zonele școlilor, astfel încât să intervină, în caz de nevoie, pe tot timpul cât elevii se află în școli.

Pe timpul nopții, securitatea unităților de învățământ este asigurată prin intermediul camerelor de luat vederi și al sistemelor antiefracție, montate de către Autoritatea Locală, spune Cristian Zărescu.

Sursa foto: www.puterea.ro

Potrivit reprezentantului Primăriei Sectorului 4, nu au existat nici un fel de incidente în școlile aflate în administrare, de la retragerea firmei private și până în prezent. De altfel, dacă asemenea incidente ar fi avut loc, paznicul de la intrarea în curtea școlii nu le-ar fi putut preveni.

„Oricum, în unitățile de învățământ din Sectorul 4 a fost raportat cel mai mic număr de incidente, față de celelalte sectoare ale Municipiului București”, a declarat Cristian Zărescu pentru București Fm.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.