Propuneri guvernamentale la cererile SANITAS

Sursa foto: www.puterea.ro

Astazi, la ședința Consiliului Național al Federației SANITAS din România au participat, în calitate de invitați, premierul Mihai Tudose, președintele PSD Liviu Dragnea, viceprim-ministrul Ion Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Florian-Dorel Bodog.

Reprezentanții guvernamentali au  afirmat că înțeleg  argumentele cu  care Federația SANITAS își susține revendicările și, în baza acestora, și-au reconsiderat o serie de puncte devedere referitoare la Legea – cadru nr .153 / 2017 și legislația conexă.

Astfel, aceștia au propus următoarele soluții la cererile SANITAS:

► Începând cu 1 ianuarie 2018, tichetele de masă vor fi înlocuite cu  norma de hranăcare va fi acordată lunar.

► În lunile ianuarie și februarie 2018,  în baza unei derogări instituite prin hotărâre deguvern, se vor acorda toate sporurile aflate, în prezent, în plată, indiferent dacă se depăşesteplafonul de 30% impus de Legea nr. 153/2017.

►  În   următoarea   perioadă,   vor   demara   negocierile   pentru   elaborarea   unui   nou Regulament de sporuri, aplicabil angajaţilor din Sănătate și Asistență socială începând cu 1 martie 2018.

► Se va păstra forma actuală de efectuare și plată a gărzilor pentru medici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Federația SANITAS va participa la toate discuțiile pentru definitivarea actelor normative care vor pune în aplicare propunerile de mai sus, având permanent în atenție ca nici unui angajat din Sănătate și Asistență socială să nu-i fie afectat venitul net.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.