Expoziția ”Made in CZ/Found in RO” are loc la TNB!

Expoziția ”Made in CZ/Found in RO”, pentru care organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiția designului cehoslovac, se va deschide joi, de la ora 17:00, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Național București.

Sursa foto: www.agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al Centrului Ceh, obiectele expuse sunt variate, atât din punct de vedere al perioadei în care au fost produse, cât și al designului său.

”Ce veți putea vedea în cadrul expoziției? Vă vom oferi doar câteva exemple, iar pe restul le veți descoperi și admira la fața locului. Veioza electrică de masă Elektrosvit a fost produsă în anul 1970 în fabrica Svatoborice. Istoria companiei a început în comuna Svatoborice în 1906, când a fost construită o fabrică pentru producția de mici produse metalice. Apoi, în 1910, producția a început să se concentreze asupra sobelor pe gaz lampant și, mai presus de toate, a lămpilor pe gaz și kerosen, pe care compania a început treptat să le exporte aproape în întreaga lume. La expoziție puteți vedea o lampă de bachelită pentru suprafețe plane cu așa-numitul gât de gâscă din metal. În prezent, de exemplu, compania a reconstruit sistemele complete de iluminat ale fabricii chimice românești Azomureș”, se precizează în comunicat.

Sursa foto: www.ziarulmetropolis.ro

Produse de curățenie Silicon Polish Trio 3/Polish Q6, apărute în 1983, produse de Druchema, uleiul pentru bronzat cu efect repelent, produs de fabrica Alpa – Velke Mezirici, sau lanterna electrică manuală MY DAY, proiectată în jurul anului 1960, se numără printre exponate.

Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.