Eveniment inedit pe șinele de tramvai din Capitală

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) invită bucureștenii la o plimbare cu tramvaie de epocă, în perioada 26-29 octombrie, pentru a celebra sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului.

În cele patru zile, trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depou Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şos. Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe şi retur, în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie de epocă, modificate la Uzina de Reparaţii a RATB. Convoiul va fi condus de tramvaiul tip V056, fabricat în anul 1956 prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson, cu o capacitate de 16 călători şi 13 locuri pe scaune. Tramvaiul a circulat în Bucureşti până în anul 1981.

Cel de-al doilea tramvai care va participa la paradă, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea, tot la Uzina de Reparaţii, a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). Vehiculul are 20 de locuri pe scaune şi o capacitate de 156 de călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002.

Convoiul va fi închis de tramvaiul Rathgeber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul RATB în anul 1999. Acesta a circulat în Bucureşti până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, la aceeaşi Uzină de Reparaţii a RATB. Acesta are 40 de locuri pe scaune şi o capacitate de 151 de călători.

Vehiculele vor străbate centrul Bucureştiului, fiind însoţite de personaje îmbrăcate în costume de epocă. În prima zi a evenimentului, într-unul din tramvaie va cânta fanfara.

Primul tramvai electric a apărut pe străzile Bucureștiului pe 9 decembrie 1894, fapt ce situează România în rândul primelor zece țări europene care au introdus tracțiunea electrică în transportul public. Tramvaiul avea indicativul 14 si circula pe traseul Cotroceni – Piata Sf. Gheorghe – Calea Mosilor – Obor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.