Dor de Anda!

În această seară, de la ora 19:00, la sala Savoi a Teatrului de Revistă Constantin Tănase va fi evocată personalitatea unei mari artiste pe care a avut-o România: ANDA CĂLUGĂREANU!

În București există o stradă care-i poartă numele: o stradă pe care se auzeau până în anul 1992 pașii artistei, despre care noile generații nu știu prea mare lucru. Vă mai amintiți refrenul ”N-am noroc ce să fac/niciodată soarta nu mi-a zâmbit ” sau ”Într-o zi ți-am dăruit o portocală”?

A cântat în Cenaclul Flacăra iar cei care au rămas fideli genului spun și astăzi: ”Noi nu, niciodată!” făcând, desigur, referire la celebrul cântec.

De dincolo de timp răzbate și astăzi glasul artistei ca un ecou al unor vremuri în care se punea preț pe arta autentică.

Zilele acestea Anda Călugăreanu ar fi împlinit 71 de ani: de 25 însă îi numără în cer.

Unii dintre noi își amintesc de minunatele clipe în care fie că avea o chitară în mână, fie că juca și cânta alături de Florian Pittiș sau Dan Tufaru (primul ei soț), Anda ne făcea să uităm de realitate în cupletele realizate alături de Toma Caragiu; alții și-au propus să păstreze intactă memoria artistei și au conceput un spectacol în care oamenii să se bucure și astăzi de moștenirea artistică lăsată de Anda..

La Teatrul de Revistă Constantin Tănase, un grup de tineri s-au gândit să readucă în actualitate ceea ce valoroasa actriță ne-a lăsat moștenire.

În regia Geaninei Herghelegiu, pe scena de la Savoi vor urca : Victor Apetrei, Dan Baltag, Melania Bejan, Daria Corbu Highley, Silvia Gagu, Mădălina Ignat, Stefan Ruxandra, cu participarea lui Oliver Toderiță, încercând să refacă magia spectacolelor de altădată, când Anda electriza publicul cu vocea sa inconfundabilă, cu uriașul său talent actoricesc.

Coregrafia este semnată de Krista Sandu iar conducerea muzicală Dan Dimitriu. La pian și canto, coach, Iuliana Nistor.

În spectacol se vor folosi fragmente din arhiva TVR în montajul video realizat de Alain Margescu. Scenografia îi aparține Anei Iulia Popov.

Pentru realizarea spectacolului DOR DE ANDA s-a apelat la sprijinul celui care i-a fost alături pană în ultimele clipe de viață, cel de-al doilea soț al artistei, Alexandru Medeleanu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.