Pronosticul meu pentru calificarea în semifinale la Singapore. La ora 14:30 Simona Halep – Caroline Wozniacki

Lucrurile se vor limpezi azi şi mai mult la Turneul Campioanelor.
Ieri, în Grupa Albă, Karolina Pliskova a desfiinţat-o pe Garbine Muguruza şi a acumulat două victorii, iar Venus Williams a trecut de Jelena Ostapenko şi şi-a trecut în cont prima victorie din grupă.

Astfel, partida de joi dintre Williams şi Muguruza va fi decisivă pentru calificarea în semifinale, deoarece ambele jucătoare au câte o victorie, iar Ostapenko cu două înfrângeri în două partide, va face doar figuraţie în partida cu Pliskova. După cum a jucat până acum, cehoaica va trece în ultimul meci din grupă şi de Ostapenko şi se va califica în semifinale de pe primul loc în Grupa Albă.

În bătălia pentru locul doi, dacă Venus Williams va reuşi să fie la fel de proaspătă în teren la cei 37 de ani ai săi ca în partida câştigată cu Ostapenko, s-ar putea să asistăm la o surpriză.

Garbine Muguruza a avut până acum o evoluţie oscilantă în primele două meciuri, victorie lejeră cu Ostapenko (6-3, 6-4) şi înfrângere usturătoare cu Pliskova (6-2, 6-2). Jucătoarea din Spania porneşte totuşi cu prima şansă, dar experienţa şi plusul de valoare ale americancei s-ar putea să o scoată din cărţile calificării pe Muguruza.

Trecând acum la Grupa Roşie, grupă din care face parte şi numărul 1 mondial, Simona Halep, emoţiile cresc. La ora 14.30 Simona o va întâlni pe Caroline Wozniacki într-o partidă în urma căreia se va decide prima jucătoare calificată din grupă în semifinale competiţiei. Ambele sportive au câştigat primul meci într-o manieră destul de clară, victorie a Simonei cu Garcia (6-4, 6-2) şi victorie consistentă a danezei în partida cu Elina Svitolina (6-2, 6-0). Va fi o întâlnire deosebit de echilibrată, ambele jucătoare având multe puncte comune în exprimarea din teren.

Simona şi Wozniacki servesc foarte bine, au o deplasare foarte bună în teren, sunt deosebit de agresive de pe fundul terenului şi au acumulat deja foarte multă experienţă în turneele importante.

Cu toate acestea, Simona Halep este jucătoarea care se află pe val. Ea a arătat până acum că jocul ei este din ce în ce mai bun la fiecare meci, iar noua ei armă, serviciul, se pare că a impus respect în partidele câştigate în ultimele luni cu jucătoare de top.

Referitor la evoluţia extraordinară a Simonei din ultimele luni, antrenorul său Darren Cahill a explicat diferenţa dintre vechea Simona şi jucătoarea care este în prezent.

,,Înainte, dacă rata câteva mingi, parcă pica într-o groapă şi îi era dificil să iasă de acolo. Acum nu mai e aşa! Continuă să lupte, să se antreneze, să tragă de ea. Doar aşa a ajuns pe primul loc în lume. Simona a crescut mult în ultimii ani. Dacă nu ar fi făcut-o, cred că nu ar fi ajuns unde este acum”, a spus Cahill într-un interviu acordat publicaţiei din Singapore, The Straits Times.

Cel de-al doilea meci din Grupa Roşie, dintre Caroline Garcia şi Elina Svitolina, este şi el unul de foc. Ambele jucătoare vin după o înfrângere, iar o victorie în meciul de azi o poate menţine pe câştigătoare în cursa calificării. Va fi mult echilibru şi în această partidă, dar învingătoare va ieşi cea care va fi trecut mai uşor după eşecul din primul meci. Favorită pare să fie Garcia, dar Svitolina a arătat anul acesta că poate bate pe oricine dacă prinde o zi bună, atunci când joacă la risc şi loveşte foarte aproape de linia de fund a terenului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.