Diablo

Sursa foto: pichost.me

Din nou, foarte greu de ales doar unul din jocurile seriei Diablo, drept pentru care o să vă recomand să le parcurgeți pe toate, în ordine cronologică. Fiecare dintre cele trei jocuri are farmecul său aparte. Diablo 1 este cel care ne invită într-o poveste pe care gamerii o doresc fără sfârșit, Diablo 2 aduce posibilitatea de a juca în echipă cu prietenii, iar Diablo 3 este în mod cert campionul graficii și al arborilor de skills.

Aș fi ales poate doar Diablo 3 pentru această rubrică, dar decizia producătorilor de a-l scoate din joc pe bătrânul înțelept Deckard Cain a contrabalansat multiplele atuuri pe care le-a avut inițial acest joc. Apropo de Cain, îmi amintesc că mulți jucători au luat la propriu acest lucru drept un afront personal. Eliminarea din povestea jocului a lui Deckard Cain a fost echivalentul eliminării lui Han Solo din seria Star Wars. Nu poți să faci așa ceva fără să atragi criticile fanilor…

Este adevărat că Diablo 3 ne-a omorât unul dintre personajele preferate, dar în același timp ne-a oferit ineditul sistem Paragon de progresie. În foarte multe jocuri, interesul jucătorilor scade după ce nivelul maxim a fost atins, iar acest sistem Paragon oferă posibilitatea de a-ți îmbunătăți substanțial abilitățile caracterelor chiar și după atingerea nivelului 60.

Mai mult decât atât, urmând principiul “de ce să schimbi ceva dacă lucrurile merg bine”, producătorii de la Blizzard au adus din World of Warcraft și o secțiune importantă de achievements, motivând și mai mult dorința gamerilor de a-și compara între ei realizările.

Dacă nu doriți să jucați întreaga serie Diablo dar vreți să vedeți totuși despre ce vorbim noi aici, vă recomand ce este mai simplu, adică Diablo 1. Sau ce este mai greu, adică Diablo 2. Iar pentru cine are mult timp liber la dispoziție, evident că Diablo 3 rămâne recomandarea principală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.