Sute de spații din București au potențial de a fi transformate în centre atractive!

Sursa foto: www.vice.com

Sute de spații din București, abandonate în prezent, au potențial de a fi transformate în centre atractive. Este concluzia unei dezbateri privind regenerarea urbană, la care au luat parte arhitecți, urbaniști și reprezentanții unor ONG-uri.

Participanții la dezbatere au lansat un proiect intitulat „Identitate culturală urbană” prin care tânăra generație să-și aducă aportul la revitalizarea orașului.
Este vorba despre colaborarea între cei care au idei creative și care pot să își aducă contribuția la regenerarea urbană și administrația care are în proprietate spațiile abandonate.

Sursa foto: www.hotnews.ro

Inițiatorii proiectului spun că Bucureștiul deține un patrimoniu industrial semnificativ nu numai prin dimensiune, ci și prin faptul că o mare parte din aceste spații sunt clasate ca monumente.

Printre clădirile care ar putea fi regenerate, se număra Amfiteatrul Tineretului, Fabricile de Bere Grivița și Rahova, Hala Laminor, sau Uzinele Malaxa.

Urbaniștii spun că este mult mai ieftin să se regenereze decât să se dărâme și apoi să se construiască, iar un astfel de proces este mult mai prietenos cu mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.