Semifinale de “infarct” în Campionatul de Tenis de Câmp Sports Events!

După aproape o luna în care tenisul a ținut capul de afiș cu un program intens ce a testat rezistentă și pasiunea pentru sportul alb componenților celor 8 echipe înscrise în cadrul Campionatului Sports Events, sâmbătă, 21 octombrie s-au desfășurat calificările pentru semifinalele competiției între ocupantele locurilor 2 și 3 din grupele White și Green: Unicredit Bank, Genpact România, SAP România și Wipro România.

Cele două întâlniri programate la ora 16:00, i-a avut în prim plan pe Unicredit Bank vs. Genpact România și SAP România vs. Wipro România.

Întâlnirea dintre Unicredit Bank vs. Genpact România s-a finalizat cu scorul de 3 – 0 în favoarea primilor, echipă Genpact părăsind astfel competiția.

A două întâlnire, cea dintre SAP România și Wipro România îi scoate învingători pe SAP cu scorul final de 3 – 0.

Cele două echipe învinse în calificările pentru semifinalele competiției, Genpact și Wipro ne-au convins că eșecul trebuie trecut cu demnitate și fair-play urmând ca din primăvara lui 2018 să își demonstreze măestria practicării celui mai elegant sport – tenisul de câmp, din nou pe terenurile de zgură.

Meciurile frumoase practicate de cele două echipe i-a convocat în teren pe jucătorii de simplu Alexandru Cotarlici, Oana Croitoru (Genpact România) și pe Skander Latrech, Vlad Cirică (Wipro România), iar meciurile de dublu pe Alexandru Cotarlici împreună cu Raluca Murea (Genpact) și pe Skander Latrech împreună cu Andreea Spătaru (Wipro).

Noaptea de sâmbătă credem că a fost una lungă pentru toate cele 4 echipe calificate și cu siguranță s-au pus la punct tactici și strategii pentru ca fiecare să își maximizeze șansele de câștig în semifinale.

Duminică, 22 octombrie, forfota a început cu jumătate de oră înainte de începerea partidelor, lucru ce prevestea o zi cu totul specială. Organizatorii se ocupau să nu lipsească nimic jucătorilor. Arbitrii verificau terenul, măsurau fileul cu conștiinciozitate, dând și mai multă greutate meciurilor ce urmau a se desfășura. Echipele au intrat la încălzire cu o dorință crescută de joc.

Prima semifinală, cea dintre Oracle România și Unicredit Bank a debutat cu un meci de simplu ce nu i-a lăsat să stea liniștiți pe scaune pe susținătorii celor două echipe.

Protagoniștii meciului au fost Vlad Vidovici (Oracle) și Lucian Jinga (Unicredit). Seturile sunt câștigate de Vlad Vidovici cu 6 – 3, 6 – 0, astfel că Oracle marchează prima victorie a serii.

Meciul doi de simplu nu a fost atât de ușor, astfel că George Costache (Oracle) se recunoaște învins în față lui Irinel Căldărușe (Unicredit Bank). După cele două întâlniri la simplu, scorul era de 1 – 1 între echipe, urmând ca meciul de dublu să decidă soarta scorului general.

Echipele de dublu ale echipelor au aliniat la start pe Andrei Vlad împreună cu Vlad Vidovici (Oracle) și Valentin Dima împreună cu Irinel Căldărușe (Unicredit). Meciul se încheie în favoarea Oracle care câștigă la seturi cu 6 – 3, 6 – 1 în defavoarea Unicredit, astfel că scorul general de 2 – 1 îi trimite automat pe Oracle în Finala Mare, iar pe Unicredit în Finala Mică.

A două semifinală a serii a fost disputată între echipele Apa Nova Veolia și SAP România.
La fiecare pauză, cei doi protagoniști ai primului meci de simplu, Ciprian Crihana – Apa Nova Veolia și Sorin Rădulescu – SAP România, erau încurajați, sfătuiți, îmbărbătați de colegii de echipe și nu au dezamăgit. Cu lovituri îngrijite și o abordare mai conservatoare a meciului, Ciprian – Apa Nova Veolia a reușit să își adjudece primul set cu 6 – 4. Aceiași tactică însă nu a mai dat roade în setul al doilea când Sorin – SAP, a reușit să se desprindă după câteva ghemuri strânse și a zburdat pe teren, câștigând setul doi cu 6-4.

Nu știm dacă emoțiile lui Ciprian, relaxarea lui Sorin sau împletirea celor două stări au adus finalul ce nu era anunțat de cum decursese meciul în ultima parte. SAP în urma unui maxi tie break încheiat la 10, a luat primul punct.

În meciul doi de simplu, Andrei Marin – Apa Nova Veolia a dispus de Irina Tache – SAP, după un meci cu schimburi frumoase, dar parcă în permanență controlate de jucătorul de la Apa Nova. Meciul se încheie cu scorul de 1 – 0 în favoarea Apa Nova Veolia.

În ultimul meci cel de dublu s-a decis și scorul general al întâlnirii, astfel că perechea Andrei Marin și Nicolas Santini i-a avut că oponenți pe Irina Tache și Sabin Rotariu, balanța înclinându-se clar în terenul Apa Nova. Băieții de la Apa Nova câștiga cu 1 – 0 în față perechii Irina și Sabin.

Scorul general marcat pe tabela a fost de 2 – 1 pentru Apa Nova Veolia, aceștia urmând să joace Finala Mare, iar SAP România Finala Mică.

Conform tradiției Sports Events, toate cele 4 echipe se vor duela în două finale pentru stabilirea podiumului competiției, sâmbătă, 28 octombrie , începând cu ora 16:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.