Poluarea provoacă decese!

Poluarea reprezintă un factor important şi răzbunător în ceea ce priveşte moartea  a milioane de persoane la nivel mondial, mare parte dintre acestea fiind cauzate de afecțiunile asociate acestui fenomen, precum probleme cardiace, accidente vasculare cerebrale și cancer de plămâni, conform unui studiu internațional de amploare, citat vineri de Reuters.

Aproape toate decesele asociate poluării, în jur de 92%, se petrec în țările sărace sau cu venituri reduse, a descoperit cercetarea.

De asemenea, în statele cu industrializare rapidă, precum India, Pakistan, China, Bangladesh sau Madagascar, poluarea este asociată cu nu mai puțin de un sfert din numărul total de decese.

”Poluarea este mai mult decât o provocare ecologică, este o amenințare profundă și omniprezentă ce afectează multe aspecte legate de sănătatea și bunăstarea umană’‘, a declarat Philip Landrigan, profesor în cadrul Icahn School of Medicine, coparticipant la studiu.

Cercetarea a descoperit că poluarea a fost asociată cu circa nouă milioane de decese în 2015, iar aerul poluat a fost cel mai important factor, asociat cu 6,5 milioane de decese, se mai arată în studiu.

Următorul factor important a fost apa poluată, răspunzătoare de răspândirea afecțiunilor gastrointestinale și a infecțiilor parazitare și de 1,8 milioane de decese.

Cel mai mare număr de decese înregistrate în anul menționat, asociate cu poluarea, au fost înregistrate în India, 2,5 milioane, și China, 1,8 milioane.

Studiul, realizat de o echipă internațională de oameni de știință, alcătuită din circa 40 de cercetători, a utilizate date incluse în studiul studiul ”Global Burden of Disease” al Institute for Health Metrics and Evaluation din cadrul Universității Washington.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.