Turneul masculin de tenis de la Bucureşti nu moare. Arenele BNR vor ajunge la Primăria Capitalei

Luările de poziţie ale celor două legende ale tenisului românesc, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, se pare că şi-au atins scopul. Cel mai mare turneu masculin de tenis din estul Europei, are şanse să continue la Bucureşti.
Președintele Comisiei Economică, Industrii și Servicii din Senat, Daniel Zamfir, a declarat că s-a ajuns la o înțelegere cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, în ceea ce privește arenele BNR.
Zamfir a precizat că în urma discuţiilor cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, se va iniţia un proiect de lege prin care Banca Naţională a României va ceda Guvernului terenurile de sport din Parcul cu platani. În contrapartidă, BNR va primi la schimb unele terenuri pe care există imobile aparţinând Băncii Naţionale. Directorul de comunicare al BNR, Dan Suciu, a declarat la rândul său că Banca Naţională este de acord să cedeze arenele de tenis, dacă va fi găsită o formulă legală de compensare şi a precizat că suma de 35 de milioane de euro nu a fost niciodată avansată ca fiind un preţ de vânzare.
,,Mă bucur că cei de la BNR au înțeles că tot ceea ce înseamnă acolo bază sportivă trebuie să revină sportului. În Comisia economică am decis să promovăm o lege de compensare, prin care BNR va ceda acele terenuri. Datele tehnice urmează să fie analizate de un grup de lucru, format din reprezentanți de la BNR, MTS și Primăria Capitalei, care să identifice suprafețele care să fie preluate de către MTS. Sunt anumite clădiri în acel complex sportiv la care BNR ține, pentru că au regim special.
Nu ne deranjează dacă acele clădiri nu fac obiectul cedării respective. După ce trec la MTS, mi se pare firesc să treacă, printr-o Hotărâre de Guvern, la Primăria Capitalei care are bani și tot interesul să investească și să susțină activitatea sportivă. La Arenele BNR sunt mai multe secții care pot fi reînviate. Primăria Capitalei, având un club sportiv municipal, ar putea să investească acolo. Clubul poate să fie beneficiarul acestei baze sportive. Proiectul de lege îl vom lucra rapid. Mă gândesc că săptămâna viitoare putem depune acest proiect de lege. Putem face un proiect de lege inițiat de Comisia economică a Senatului”, a declarat Zamfir.
La rândul său viceguvernatorul BNR Eugen Nicolăescu, s-a declarat mulţumit de soluția la care s-a ajuns. El a explicat că proiectul ,,va ajuta BNR” să intre în posesia unor terenuri pe care deține mai multe clădiri. ,,O serie de terenuri cu destinație sportivă pe care BNR le are în patrimoniu pot fi puse la dispoziția Ministerului Sportului. O asemenea trecere nu se poate face decât cu compensare, pentru că altfel toată suma aferentă acestei treceri este inclusă în deficitul bugetar. Vom face și o evaluare a clădirii și a terenurilor care vor fi date în compensare, pentru că vechea evaluare e de acum doi ani și se referea la toată suprafața, adică includea și alte terenuri care nu aparțin de partea sportivă. După ce vom identifica toate terenurile, bucată cu bucată, acele terenuri vor fi evaluate și vor intra în compensare în natură, în alte terenuri. Ajutând Ministerul Sportului acum, este momentul să ajutăm și BNR. Sunt multe clădiri pe care BNR le are în patrimoniu, dar terenul de sub acele clădiri nu îl are. Ceea ce este absurd. Prin această lege de compensare intră și acele terenuri pe care stau clădirile noastre”, a mai precizat în cadrul discuţiilor de la Senat, Eugen Nicolăescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.