Radio România Cultural duce Festivalul Național de Teatru în toată țara

În perioada 20 – 30 octombrie, marii invitați de la Festivalul Naţional de Teatru se vor auzi la Radio România Cultural.

Pe toată durata Festivalului Naţional de Teatru, RRC va avea singurul studio de radio instalat chiar în Teatrul Naţional Bucureşti unde vor veni în direct vedetele din festival.

”Scena și ecranul”, emisiunea specializată pe teatru, începe prima zi a festivalului avându-l invitat de onoare pe Evgheny Mironov, actorul care deschide ediţia 2017 cu Hamlet / Collage, în regia lui Robert Lepage, spectacol produs de Teatrul Naţiunilor din Moscova.

Pe toată perioada festivalului vor fi invitaţi în studioul amplasat în holul Teatrului Naţional din Bucureşti regizori, de la cei foarte tineri, dar deja bine cunoscuţi (Vlad Cristache, Catinca Drăgănescu, Radu Iacoban, Adrian Damian, Irina Moscu, Cari Tibor), la numele consacrate (Geanina Cărbunariu, Radu Alexandru Nica, Răzvan Mazilu, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Yury Kordonsky, Helmut Sturmer), până la actorii care joacă în cele 53 de producţii româneşti invitate în FNT 2017 (de la Ana Ciontea şi Gheorghe Visu, la Andi Vasluianu şi Mihaela Teleoacă sau Virginia Mirea şi Mihai Călin).

Emisiunea ”Vorba de cultură” îl va avea invitat, în săptămâna 23 – 27 octombrie pe George Banu, profesor, teoretician şi reputat critic al teatrului european, cel care a fost prezent la înfiinţarea festivalului şi la toate cele 26 de ediţii de până acum.

De asemenea, Radio România Cultural va înregistra şi difuza ulterior Conferinţa George Banu în dialog cu Ion Caramitru, organizată sâmbătă, 28 octombrie, ora 18:00 pe scena Ateneului Român. Reportaje și interviuri de la FNT vor fi în toate emisiunile de actualitate culturală de la RRC, în timpul săptămânii și în weekend.

La fel ca în ultimii ani, Radio România Cultural participă la FNT cu alternativa radiofonică a unor spectacole aflate în selecţia oficială, în programul evenimentului fiind inclusă secţiunea FNT – ON AIR.

Anul acesta, selecţia pieselor de teatru radiofonic propusă se conturează în jurul personalităţii celui căruia îi este dedicată cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru: actorul Victor Rebengiuc.

Cele 42 de producţii realizate de Teatrul Naţional Radiofonic vor putea fi ascultate în toată ţara pe frecvenţele Radio România Cultural sau online pe www.radioromaniacultural.ro.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.