Interventie majora Apa Nova, pe Soseaua Mihai Bravu! Traficul este restrictionat!

adevarul.ro

Traficul este restrictionat in aceasta dupa amiaza, dupa ce un canal colector vechi de 90 de ani a cedat și trebuie înlocuit.
Apa Nova cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat și s-a angajat să repare în timp record avaria.
Pentru finalizarea lucrărilor de foraj au fost luate toate masurile de siguranță. In plus, a fost închisă și banda 1 de circulație.

Circulatia este restrictionata pe toate cele trei benzi de pe șos. Mihai Bravu pe cca 200 m, între str. Gheorghe Petrașcu (dupa stația de tramvai) sens str. Dristorului (față spital Victor Babeș), traficul auto fiind deviat pe linia de tramvai.

Se estimeaza ca lucrarile vor fi gata maine.

Sistemul de apă și canalizare din București are o vechime considerabilă, existând zone în care acesta a fost construit acum peste 100 de ani. Compania se confruntă zilnic cu cedări ale rețelei, dar continuă procesul de modernizare al rețelei de canalizare.

Apa Nova București operează 2.507 km de conducte de apă, 2.355 km de canal și trei stații de producție a apei potabile — Roșu, Crivina, Arcuda.

Pe lângă vechimea țevilor, Apa Nova a preluat și o rețea care a fost minim întreținută o lungă perioadă, în timpul anilor 1970 — 1990, când statul comunist dorea economii cu orice preț.
Un exemplu este caseta de sub Dâmbovița unde nu se mai intervenise din anii 1980 astfel încât, până la curățarea finalizată de Apa Nova în 2015, capacitatea de funcționare fusese redusă la 47%.

In ceea ce priveste timpul de interventie in cazul avariilor, sunt stipulate termene clare, maxime, în care Apa Nova este obligată să rezolve problemele care apar. De exemplu, echipele trebuie să intervină în două ore în cazul lipsei de apă și în 24 de ore în cazul unei avarii cu pierdere de apă.

Și în situația în care o gură de scurgere sau de canal se înfundă sau se prăbușește termenul maxim pentru remedierea deficienței este tot de 24 de ore.
Totodată, Compania Apa Nova are un program de prevenție care-i permite să mențină funcțională rețeaua și să poată interveni în timp util unde apar probleme.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.