Dotare cu aparatură de ultimă generație la Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu

Blocul operator al Secției ORL a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație. Astfel, munca medicilor va fi ușurată, iar timpul de așteptare a pacienților va fi redus.

Dotarea include un microscop operator Zeiss, un senzor pentru monitorizarea nervului facial, freze chirurgicale și instrumentar pentru cofochirurgie.

Aproximativ 400 de copii cu probleme ale aparatului auditiv din întreaga țară vor beneficia anual de tratamente la cele mai înalte standarde datorită acestui proiect, derulat sub numele „Auzul un dar! Nu-l Ignora” și finanțat prin programul „Connecting for Good” al Fundației Vodafone România.

Pe lângă screening și testări auditive pentru copii, noul laborator asigură direcționarea pacienților suspectați hipoacuzici din maternitățile aflate în zonele învecinate spitalului către Secția ORL, pentru un diagnostic de precizie, precum și organizarea eficientă a circuitului pacienților depistați hipoacuzici (rezultatele testărilor auditive sunt oferite în timp real audiologului protezist, online sau prin telefonul mobil).

„Auzul un dar! Nu-l Ignora” este un proiect care urmărește, printre altele, educarea populației în vederea conștientizării necesității efectuării screeningului auditiv postnatal și a testărilor audiologice performante.

În cadrul proiectului, peste 500 de pacienţi din întreaga țară cu vârste între câteva zile şi 18 ani au beneficiat în perioada iulie 2016 – martie 2017 de testări audiologice realizate cu aparatură modernă. De asemenea, 2.000 de persoane au beneficiat de sesiuni de informare privind diagnosticul de hipoacuzie și peste 100 de medici au primit materiale informative și suport specializat. Această componentă a proiectului a primit o finanțare de aproximativ 40.000 de euro prin programul Connecting for Good.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.