Catrinel Dumitrescu, Florina Cercel, Mihaela Teleoacă,  Marius Bodochi și Constantin Cojocaru au fost premiați la „FEST(in) pe Bulevard”

Credit foto: Teatrul Nottara

Ediția a cincea a Festivalului Internațional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” s-a încheiat aseară, cu un spectacol de gală.

Au fost 12 zile pline de evenimente: 39 de reprezentații din 8 țări de pe 3 continente, 14 discuții cu publicul după spectacole, 2 evenimente stradale, 5 spectacole-lectură, 4 colocvii, 4 lansări de carte de teatru, 2 expoziții foto, 7 spații diferite (Teatrul Nottara, Teatrul Țăndărică, Teatrul Odeon, Teatrul Național București, Teatrul ACT, Institutul Maghiar Balassi, Librăria Cărturești-Verona).

Juriul de sepcialitate, format din Doina Modola, Emil Boroghină, Doru Mareș, Pompiliu Onofrei și Claudiu Groza, a decis premiile la secțiunea care a dat tema acestei ediții, „Criza pubertății, criza adolescenței”:

Credit foto: Teatrul Nottara

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal: Anda Saltelechi pentru rolul Francesca din spectacolul independent Pe jumătate cântec, conceput de Crista Bilciu.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Alex Călin pentru rolul Don din spectacolul Fluturii sunt liberi, de Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn, producție a Teatrului Excelsior.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar: Mihaela Teleoacă pentru rolul Debra Watts din spectacolul Kimberly, de David Lindsay-Abaire, regia Andreea Vulpe, producție a Teatrului de Comedie.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Constantin Cojocaru pentru rolul Valerio din spectacolul Leonce și Lena, de Georg Büchner, regia Vlad Cristache, producție a Teatrului Maria Filotti, Brăila.

Premiul pentru cea mai bună regie: Andrei Măjeri pentru spectacolul Exploziv, de Elise Wilk, producție a Teatrului Național Marin Sorescu, Craiova.

Premiul pentru cel mai bun spectacol: Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, regia Alexandru Mâzgăreanu, producție a Teatrului Nottara, București

Juriul a acordat și două Premii speciale:

Premiul Juriului: spectacolul Visul unei nopți de vară după William Shakespeare, regia Cristian Pepino, producție a Teatrului Țăndărică, București, pentru dinamica și accesibilitatea unei adaptări shakespeariene în teatrul de animație destinat tinerilor.

Premiul Special al Juriului: HEARTBEAT de Kim Doo-Hwan, regia Bae Eun-Wook, producție a Companiei Donghwa Tree Theatre, Seul, Coreea de Sud, pentru perfecțiunea folosirii instrumentelor muzicale în spectacolul de teatru și pentru poezia acestuia.

Actorii Camelia Zorlescu, Ada Caropol și Alexandru Repan, cei care au bucurat și bucurâ generații de spectatori ai Teatrului Nottara,  au fost omagiați în cadrul secțiunii ”Vedeta de lângă tine”.

Ioana Calotă, Ada Navrot și Crenguța Hariton, trei dintre actrițele din noua galerie de vedete ale acestei scene, au fost și ele premiate în cadrul acestei Gale, prin votul echipei Marketing- Secretariat literar de la Nottara.

 

Juriul publicului, format din spectatori fideli ai Teatrului Nottara: Luiza Ciorpan, Alina Maer, Alexandru Constantin, Marcel Frunte-Lată și Florin Frunză, au desemnat câștigătorii din secțiunea „Bulevardul comediei” .

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal: Florina Cercel pentru rolul Aneta Duduleanu din spectacolul Gaițele de Alexandru Kirițescu, regia Mc Ranin, producție a Teatrului Tony Bulandra, Târgoviște.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Marius Bodochi pentru rolul Grigori Stepanovici Smirnov din spectacolul Ursul, de Anton Pavlovici Cehov, regia Felix Alexa, producție a Teatrului de Stat Constanța.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar: Catrinel Dumitrescu pentru rolul Sheila din spectacolul Totul e relativ, de Alan Ayckbourn, regia Felix Alexa, producție a Teatrului Nottara.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Sebastian Marina pentru rolul Florin din spectacolul Orb de mină, de Székely Csaba, regia Catinca Drăgănescu, producție a Teatrului Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe.

Premiul pentru cel mai bun spectacol din secțiunea „Bulevardul Comediei”: Jurnalul lui Robinson Crusoe după Insula de Gellu Naum, regia Mihai Măniuțiu, producție a Teatrului Odeon, Bucureşti.

Seara de Gală s-a încheiat cu un concert susținut de Tibor Cari și invitații săi.

Lasă un răspuns