Percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe

Poliţiştii din Argeş efectueaza în această dimineață peste 30 de percheziții la persoane şi firme din domeniul construcţiilor, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor.

”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2012 – 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă”, se arată într-un comunicat IPJ Argeş.

Prejudiciul estimat de către anchetatori depăşeşte două milioane de lei, iar zece persoane vor fi conduse la audieri.

La acţiune participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

De asemenea, poliţiştii efectuează 7 percheziţii, în Bucureşti şi Ilfov. Aici sunt vizate locuinţele mai multor persoane bănuite de infracţiuni economice.

Faptele ar fi fost săvârşite de cetăţeni chinezi şi români, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din România şi Republica Moldova.

Aceştia aveau ca activitate principală producţia şi comercializarea de materiale de construcţii.

Opt persoane urmează sa fie duse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru a da declaraţii. Prejudiciul, în acest caz, se ridică la peste 8 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.