Legea pensiilor, amânată!

Proiectul legii pensiilor nu va ajunge în acest an în Parlament, pentru că este un act normativ ”extrem de complicat”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

”Legea pensiilor… vom lucra la ea anul viitor […] Am să vă spun ceea ce ştiu de la Ministerul Muncii: legea este extrem de complicată, de stufoasă, şi măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent, adică sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a spus Tăriceanu.

El a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, președintele PSD, a spus că noua lege pensiilor nu este cuprinsă în bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost încă adoptată. El a precizat că nu este obligatoriu ca aceasta să se aplice de anul viitor.

”Ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să prezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Am şi discutat despre asta, că legea pensiilor nu este obligatoriu să-şi producă efectele financiare în 2018. În schimb, toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”, a precizat Dragnea.

Reamintim că actul normativ ar fi trebuit să fie gata anul acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.