Atenție când cineva îți promite lucruri prea frumoase!

Dacă, în trecut, predominau metodele de racolare violente, de tipul răpirilor și sechestrărilor, în prezent, rețelele de trafic de persoane acționează mult mai elaborat. Recrutorii sunt fini psihologi.

Sursa foto: www.finantare.ro

Ei aleg persoanele vulnerabile, care au probleme în familie, care nu beneficiază de afecțiune sau au o situație economico-socială mai precară ori sunt nemulțumite, pur și simplu, de modul lor de viață.

Apoi, încep să le ofere exact ceea ce viitoarele victime își doresc, afecțiune, cadouri, bani, petreceri, vizite în restaurante și cluburi. În același timp, încearcă să îndepărteze victima de familie, de cercul său de prieteni și de toate persoanele care i-ar putea oferi ajutor.

Există și varianta în care recrutorul seduce victima, determinând-o să se îndrăgostească de el și să se îndepărteze de familie.

Sursa foto: www.ziuaconstanta.ro

În momentul în care victima este suficient îndatorată sau dependentă emoțional de recrutor, acesta îi face o oferta privind un loc de muncă sau un alt aranjament foarte profitabil. Victima trebuie să dea un răspuns într-un timp foarte scurt, nu are timp să verifice condițiile aranjamentului oferit de către traficanți.

În schimb, i se promite sprijin în rezolvarea tuturor problemelor, începând de la formalitățile legale, până la transport, cazare și angajare într-un loc de muncă avantajos.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Odată devenită dependentă de rețeaua de trafic, victima este exploatată ani de zile. De multe ori, datoriilor față de rețeaua de traficanți de persoane li se adaugă problema consumului de droguri.

Deci, dacă cineva este prea binevoitor, vă oferă cadouri, bani ori vă promite un loc de muncă, în condiții prea avantajoase sau pentru care nu aveți calificarea necesară, ar trebui să verificați cu atenție detaliile acestui aranjament, pentru a nu deveni o victimă a traficului de persoane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.