Maria Gheorghiu lansează albumul CÂMP DE LAVANDĂ

Mâine seară, în Clubul Spice de pe Calea Victoriei, de la 19.30, Maria Gheorghiu lansează un nou album. Se numește CAMP DE LAVANDA și vine la distanță de 4 ani de la lansarea albumului aniversar ”De 20 de ani OM BUN”.
De data aceasta, Maria a ales colaborarea cu o casă de discuri nouă, GLOBAL CONTENT, care încearcă să propună pe piața muzicală romanească și internațională voci remarcabile din România,din zone muzicale valoroase, mai puțin accesate de publicul larg.
Alegerea nu a fost una întamplătoare; chiar dacă folk-ul este un gen muzical mai puțin mediatizat, Maria Gheorghiu are la activ cateva discuri, realizate cu alte case de producție:
1995 – Lacrimi în flăcări – Music Producer, Roton
1996 – Pe la case luminate (carols album) – Music Producer, Alpha Sound
1997 – Canon și Maria Gheorghiu – Music Producer, Alpha Sound
1999 – Floare de vârtej – Music Producer, Intercont Music
2002 – Pe la case luminate, reissued – Music Producer, Intercont Music
2004 – Timp netrăit – Music Producer, Maria Gheorghiu
2007 – Floare de vârtej, reissued – Music Producer, Intercont Music
2010 – Curcubeu – Music Producer, Intercont Music
2013 – De 20 de ani „Om bun” – Music Producer, Patria Records

De-a lungul anilor, Maria a primit aprecieri din partea celor au fost la concertele ei sau i-au ascultat discurile:

”Acolo, în prima linie, Dumnezeu și-a așezat degetul, trasându-i destinul. Acolo, în prima linie, și-a luat cuminecătura umilinței, împărțind cu generozitate din inima ei celor ce cădeau în luptă. La semnul ei, fluturii opresc marile furtuni ascunse într-o lacrimă. La trecerea ei, poveștile curg din aripile îngerilor devenind cântece. Cu vocea operează pe cord deschis, iar lumina cântecelor ei se desface în răni, vindecând ce are de vindecat; desțelenește sufletele moarte-n carcase, oferindu-le șansa unei învieri. Maria Gheorghiu pășește înarmată cu un curcubeu peste punți înghețate, iar zâmbetul ei cald răsare peste câmpuri de lavandă, echilibrând lipsa sufletului pereche pe care l-a căutat toată viața. Un cântec, un descântec, o lume ce-și împarte lacrimile sapând tranșee spre cer, deschizând porți pentru cei care habar nu au unde este raiul. Toate sunt așezate în acest album al Mariei Gheorghiu numit <Câmp de lavandăcu rost. Dați-vă voie să respirați aerul lui îmbălsămat de miresme! Ascultați-l! Primiți emoția lui vie în inimile voastre!”

Acestea sunt cuvintele prin care Loreta Popa a simțit să vorbească despre Maria Gheorghiu; așa descrie discul cel nou, al Mariei, CAMP DE LAVANDA. Poeta și jurnalista Clara Mărgineanu a văzut în ea FEMEIA LAVANDA, dăruindu-i chiar un poem cu acest titlu, poem care s-a transformat în cantec și încheie povestea albumului:
”Fiecare album al Mariei Gheorghiu dă seamă despre o etapă din arta şi viaţa sa, închide în acorduri sonore vibraţia unui timp devenit cântec. Maria Gheorghiu, după cum dezvăluie piesele aşezate în acest câmp de vanandă, a parcurs un drum iniţiatic spre limpezire, purificare, spiritualizare. Prin urmare, spun că Femeia-lavandă a căpătat trup de cuvinte cântate, spre eternitate.

,,Şi zborul de fluturi devine poveste
Pământul şi clipa respiră lavandă
Femeia lavandă plăteşte ce este
Zidirea în cântec, ofrandă!” (Clara Mărgineanu)

Alături de Maria, la lansare și-au anunțat participarea colegi de breaslă, atat din mass media cat și din lumea artistică.

”Cu promisiuna unei seri memorabile, vă invit, dragi colegi și prieteni să evadăm împreună din cotidian, într-o poveste de dragoste cu multe surprize, într-un CAMP DE LAVANDA imaginar în care visul este permis și prinde contur!” (Maria Gheorghiu).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.