Furnizorul de echipamente medicale nu avea toate avizele

Apar noi informații în dosarul Secției de Arși de la Spitalul Floreasca.

Procurorii DNA spun că dintre cei 17 posibili furnizori de echipamente medicale pentru dotarea acestei clinici a fost ales unul care nu avea avizele necesare.

Este vorba despre o firmă care nu avea nici capacitatea tehnică sau profesională de a instala, pune în funcțiune și de a asigura întreținerea aparaturii respective.

În privința barocamerei, niciun distribuitor nu avea, la momentul respectiv, aviz emis de Ministerul Sănătății pentru punerea în funcțiune și pentru efectuarea celorlalte activități aferente unui astfel de echipament medical, mai spun procurorii.

Amintim că fostul manager al Spitalului Floreasca, Alexandru Macovei și fostul șef al Clinicii de Chirurgie Plastică, Ioan Lascăr, au fost trimiși în judecată într-un dosar ce vizează nereguli înregistrate în legătură cu dotarea cu echipamente medicale a Secției de Arși.

În anul 2013, inculpații, împreună cu șeful Biroului achiziții, au încheiat un acord cadru cu administratorul unei societăți comerciale, în baza unei licitații fictive.

Pe baza acestui acord au fost cumpărate, la prețuri supraevaluate, zeci de echipamente medicale.

În acest fel bugetul Spitalului Floreasca a fost prejudiciat cu peste 8 milioane de lei.

Printre echipamentele achiziționate este și barocamera, care nu este instalată și nici funcțională, deși reprezentanți ai autorității contractante, împreună cu cei ai furnizorului, au semnat procese-verbale de recepție și de punere în funcțiune.

Ministerul Sănătății s-a constituit parte civilă în procesul penal cu daune de peste 8 milioane de lei, iar procurorii au instituit sechestru pe bunurile inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.