„Omul care a cucerit timpul” sau tehnologia in cautarea dragostei

O carte pe care nu ar trebui sa o lasati necitita, mai ales daca vreti sa va descretiti fruntile, este „Omul care a cucerit timpul” scrisa de Elan Mastai si aparuta in traducere in limba romana la Editura Litera.

Actiunea cartii se petrece in anul 2016, iar personajul principal este Tom Barren, in a carui lume tehnologia pare sa fi rezolvat toate problemele importante: nu mai exista razboaie, boli, sau saracie.

Cu toate acestea Tom, este nefericit deoarece a pierdut-o pe fata visurilor sale, iar aici tehnologia nu il mai poate ajuta sa o recreeze asa ca ii ramane doar sa o caute in timp si spatiu. Iar atunci cand ai la dispozitie o masina a timpului totul este posibil. Insa ce vei gasi acolo unde te va duce aceasta poate fi o mare surpriza. Asa ca Tom esueaza intr-o alta realitate! Cea a anului 2016 a timpului nostru, o alternativa groaznica la lumea perfecta pe care şi-o crease Tom. Aceasta lume cu toate problemele si perpectivele ei, destul de pesimiste, il sperie si tot ce isi doreşte este sa se intoarca in lumea lui perfecta. Insa asta tine doar pana cand descopera nişte alternative minunate ale familiei, femeii pe care o iubeste si carierei dorite.

Dintr-o data, Tom trebuie sa aleaga: sa se intoarca in lumea lui ideala, dar lipsita de dragoste sau sa ramana alaturi de femeia iubita, insa intr-o lume imperfecta? Pentru a gasi cel mai bun raspuns, Tom se hotaraste sa calatoreasca in timp si spatiu! Ce va alege el în cele din urma, ramane sa aflati singuri din romanul lui Elan Mastai.

Eu nu va mai spun decat ca nu veti lasa cartea din mana pana cand nu veti intoarce si ultima pagina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.