Radio Fiction Desk – 2017, la Colegiul Național Cantemir Vodă!

Marți, 17 octombrie, începând cu ora 10:30, la Colegiul Național Cantemir Vodă din Capitală, va avea loc cel de-al patrulea work-shop din cadrul Proiectului – concurs Radio Fiction Desk- 2017.

La această întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonată de profesoara Mihaela Constantinescu, echipa de realizatori Radio România și invitatul special, cunoscutul actor Vasile Muraru.

Piesa de teatru pe care tinerii actori și-au propus să o pregătească și să o înregistreze radiofonic este ”Ciudatul rol al întâmplării” de Ion Băieșu , în regia lui Vasile Manta.

Radio Fiction Desk – 2017 este un proiect-concurs, aflat acum la cea de-a treia ediție, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureștene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a treia ediții, care se derulează pe parcursul anului 2017, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene și anume: Colegiul Național Ion Neculce, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Școala Centrală Și Colegiul Național Cantemir Vodă.

Conform metodologiei de desfășurare a proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se desfășoară work-shop-uri la care participă profesioniști ai Redacției Teatru, alături de personalități ale scenei teatrale din România – colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic.

La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic

Sursa foto: www.facebook.com/RadioFictionDesk

piesele de teatru repetate, în studioul Mihai Zirra al Societății Române de Radiodifuziune.

După înregistrare și postprocesare, spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor, unde vor putea fi ascultate și notate de către toți ascultătorii teatrului radiofonic.

Proiectul Radio Fiction Desk – 2017 se va încheia cu o gală de premiere care va avea loc în luna decembrie.

Puteți asculta și nota, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, piesele care sunt înregistrate până acum: ”Rămășagul”, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de trupa de elevi-actori de la Școala Centrală, ”Steaua fără nume”, o adaptare după Mihail Sebastian, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național Gheorghe Șincai și ”Bacul nu-i sfârșitul lumii” de Filip Columbeanu, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național Ion Neculce.

Începând cu acestă ediție, Primăria Capitalei este Partener Instituțional al Proiectului Radio Fiction Desk.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.