13 septembrie peste timp

Și vineri, și 13… sigur pare a fi cea mai norocoasă zi a superstițioșilor! Să vedem, totuși, ce s-a întâmplat de-a lungul timpului în această dată.

În anul 1879 a fost dată Legea de revizuire a art. 7 din Constituția României, care acorda cetățenie și locuitorilor de altă religie decât cea creștină. Evreii pământeni primeau, astfel, cetățenie română.

Tot pe 13 octombrie, dar în 1860 a fost realizată prima fotografie aeriană din lume, dintr-un balon cu aer cald aflat la înălțimea de 1200 de picioare (366 de metri) deasupra orașului Boston.

Regizorului Lucian Pintilie i-a fost decernat, în anul 1998, Premiul special al juriului, la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, pentru filmul Terminus Paradis.

În 2001 la Teatrul Național din București a avut loc primul festival de Internet din România – „INTERNETIC”.

1925: S-a născut Margaret Thatcher, politician britanic, prim-ministru al Regatului Unit (d. 2013). Baroneasa Thatcher a fost singura femeie aleasă în funcția de prim-ministru sau lider al unui partid politic major în Regatul Unit, precum și primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 și 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair în 2005. A devenit membru al Parlamentului britanic în 1959. Thatcher este una dintre cele mai importante personalități politice britanice, mandatul său fiind cel mai lung mandat continuu din istoria politică britanică. Ea este de asemenea prima femeie prim-ministru din întreaga istorie a Europei. Alături de Churchill, Thatcher împarte onoarea de a avea o statuie de bronz în holul Camerei Parlamentului

13 octombrie este Ziua Internațională pentru reducerea dezastrelor naturale și Ziua Scepticilor.

Lasă un răspuns