Timpuri Noi-oameni si povesti

 

In cartierul Timpuri Noi se intampla lucruri frumoase! Gratie unui proiect care vrea sa le bage locuitorilor  Dambovita-n cap!

Intr-o alta exprimare,proiectul Dâmbovița în Timpuri Noi își propune popularizarea râului Dâmbovița în mentalul colectiv prin activități culturale.

Daniela Miscov ne-a marturisit In Comunitate cat si-ar dori ca Dambovita sa nu desparta ci sa uneasca.Raul are potentialul de a coagula comunitati.Activarea comunitatii este de asemenea unul din scopurile proiectului.

Dâmbovița  în Timpuri noi se va desfășura în mai multe spații din cartierul Timpuri Noi, atat outdoor cat si indoor.

Pe parcursul a două luni – octombrie și noiembrie – vor avea loc ateliere de arhitectură și creație în lemn, tururi culturale dedicate familiilor cu copii, în vederea descoperirii arhitecturii din zonă, a istoriei străzilor, caselor și a spațiilor industriale transformate în centre de creație etc. Vor avea loc și proiecții de filme de scurtmetraj despre Dâmbovița, dar și despre cum s-a realizat amenajarea altor râuri ce traversează orașe din România și din restul lumii. Acestea vor fi urmate de discuții punctuale despre ce putem face în prezent pentru a îmbunătăți starea râului, dar și interacțiunea locuitorilor cu acesta. Printre activitățile proiectului se numără și un spectacol de teatru comunitar care își propune să dezbată problemele cu care tinerii din cartier se confruntă, precum și crearea unui blog despre Dâmbovița prin care se dorește urmărirea de modalități prin care ar putea fi integrată mai bine în viețile locuitorilor.

De asemenea, din dorința de a întări legăturile dintre comunitățile aflate de o parte și de alta a Dâmboviței, Grupul civi Timpuri Noi își propune să strângă semnăturile necesare pentru refacerea pasarelei din dreptul străzii Doamna Chiajna.

In Comunitate-zilnic intre 14.00-15.00

Realizatori-Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu

Producator-Cristina Toma

Lasă un răspuns