Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 octombrie

CINEMA

* În programul de astăzi a GreenTech Film Festival, la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 17:00, este proiectat filmul „L’Empereur / Marşul Pinguinilor: Chemarea misterioasă” de Luc Jacquet, care revine cu povestea unui pui de pinguin ce se pregăteşte, de data aceasta, să pornească în prima sa călătorie, urmând chemarea misterioasă spre o destinaţie necunoscută, odată cu apropierea iernii;

– de la ora 19:00, rulează scurtmetrajul „Avize pentru Soare” ce urmăreşte traseul razelor de la Soare până în prizele din casele noastre, prin intermediul experienţelor celor care au înfruntat birocraţia şi s-au decis să profite de energia solară acasă şi la muncă, film urmat de mediu-metrajul „The Breakthrough in Renewable Energy” ce arată cum, în mod progresiv, alegerea pentru energia eoliană şi solară nu mai este una etică, ci una economică, ceea ce duce la transferul către energia regenerabilă.

* La Cinemateca Eforie, la cererea spectatorilor, la orele 17:00 şi, respectiv, 19:00, sunt proiectate partea I şi a II-a ale ecranizării romanului „Război şi pace”, scris de Lev Tolstoi, în regia lui King Vidor, în care joacă: Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer, Vittorio Gassman.

* „Perfect sănătos”, cel mai recent film al regizoarei Anca Damian, prilejuieşte o nouă discuţie la Intersecţiile de miercuri” ce începe de la ora 19.30, la Rezidenţa Scena9. Svetlana Cârstean vorbeşte despre film şi despre noile tendinţe, cu această regizoare, cu fiul ei, Anghel Damian, care interpretează rolul principal, cu Corina Şuteu – preşedintă a Festivalului de Film Românesc Making Waves: New Romanian Cinema de la Lincoln Center din New York, şi cu jurnalistul Matei Martin.

DANS

sursa: http://operanb.ro

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie cu baletul „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski în coregrafia lui Gheorghe Iancu, având în distribuţie pe: Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Mihaela Soare, Bogdan Cănilă, Stefano Nappo, Lorena Negrea, Greta Niță, Sergiu Dan, Kana Yamaguchi, Gabriela Popovici, Eliza Maxim, Ada Gonzalez, Kana Arai, Diana Gal, Jasmine McDonald.

* De la ora 19:30, în Point Art Hub începe „After.Life”, un spectacol de dans contemporan de Sasha Dodo cu multiple elemente de explorare artistică şi o singură întrebare: ce se află dincolo de ceea ce cunoaştem? Interpretează: Negru Virginia, Simona Baciu, Smaranda Găbudeanu.

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio începe noua stagiune la Sala Radio cu un itinerar baroc, avându-l la pupitru pe dirijorul József Horváth şi ca solist pe trompetistul Gabriel Gyarmati, amândoi din Cluj-Napoca. Programul concertului, ce începe de la ora 19:00, cuprinde: Uvertura operei Amadis des Gaules, de J. Ch. Bach; Sonata de concert în Re major pentru trompetă şi orchestră, de G. Ph. Telemann; Simfonia nr. 4 în Re major op. 18 de J. S. Bach; Concertul în Re major pentru trompetă şi orchestră de G. Torelli şi Simfonia nr. 92 în Sol major, „Oxford”, de J. Haydn.

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită astă-seară la două evenimente muzicale cu începere de la ora 19:00.

– la sediul central, Palatul Suţu, recitalul susţinut în cadrul Stagiunii Muzicale „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM de flautiştii Ioana Bălaşa şi Issam Garfi, acompaniaţi la pian de Verona Maier, care interpretează lucrări de J. S. Bach, G Faure, P. Taffanel, F. Poulenc, F&K Doppler;

– la Casa Filipescu-Cesianu, concertul „Rapsodii de Toamnă”, cu Maria Chifu – fagot, Olga Podobinschi – pian, Mihaela Pletea – soprană, Radu Vâlcu – chitară, Teodor Iliescu – tenor, având în program piese compuse de: W.A. Mozart, G. Rossini, G.Puccini, R.Schumann, A. Dvorak, J.Massnet, G. Faure, M. Giuliani, S. Rahmaninov, J. Fabricius.

* Tot de la ora 19:00 se face accesul în Quantic Club pentru un concert dat de trupele: Subliminal Damage (ora 20:00), Tragic (ora 20:50) şi LO! [Look and Behold] (ora 21:45).

Susrsa: expirat.org

* Cred Că Sunt Extraterestru susţine un concert în Clubul Expirat – Halele Carol, începând cu ora 21:00.

* Un concert tribut Laura Stoica începe de la ora 22:30 în Berăria H, la care participă Aura Dănciulescu şi Cristina Bălan (Vocea României 2015) acompaniate de Joy Band.

EXPOZIŢIE

La Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de fotografie analogică „Oina”, proiect realizat de Bogdan Boghiţoi şi Sorin Vidis ce investighează unde şi cum anume mai subzistă astăzi practica acestui sport naţional. Expoziţia poate fi vizionată până pe 25 octombrie.

CARTE

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc un eveniment dedicat volumului „Amor intellectualis. Romanul unei educaţii”, de Ion Vianu, apărut într-o nouă ediție la Polirom, şi în format digital. Alături de autor iau cuvântul: Marina Constantinescu, Raluca Dună, Andreea Răsuceanu.

CONFERINŢE, ÎNTÂLNIRI

* Dezbaterea cu tema „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz: primele trepte ale Marii Uniri” este organizată de Fundaţia Europeană Titulescu, la sediul său din Casa Titulescu.

Sursa: https://bucurestiulmeudrag.ro/

* Muzeul Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Redescoperă Istoria vă invită la conferinţa „Bucureştiul în vreme de război”, desfăşurată, de la ora 18:30, la Muzeul Dr. Nicolae Minovici şi care îşi propune să reconstituie istoria prea puţin cunoscută a Capitalei: de la bombardamentele sovietice de la intrarea României în cel de-al doilea Război Mondial, la cele sistematice anglo-americane care au durat cinci luni de zile până la  cele germane de după întoarcerea armelor; de la momentul 23 august 1944, la evacuarea aviatorilor aliaţi prizonieri în România; de la luptele din nordul Bucureştiului dintre forţele germane cu cele române la intrarea Armatei Roşii în Capitală.

* De la ora 19:00, la Gallery Cafe are loc o nouă ediţie a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur, dedicată grupării satirice, joviale şi indiferente de artă vizuală, intitulată Pastila Roz. Invitaţi: Marian Codrea, Beaver, Alexandru-Claudiu Maxim.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.