Moțiunea simplă a fost respinsă de Camera Deputaților!

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă intitulată „PSD dăunează grav sănătății”, inițiată de PNL, USR și PMP. Au fost 97 de voturi pentru, 149 împotrivă și 19 abţineri.

Semnatarii moţiunii i-au cerut premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii. De asemenea, a avansat ipoteza unor salarii mari, care s-a dovedit a fi falsă.

„Suntem în a noua lună de guvernare PSD — ALDE și putem constata, fără prea mare efort, că nu s-au realizat nici măcar 1% dintre promisiunile formulate în campania electorală. (…) Domeniul sănătății nu este unul care să mai permită experimente. Experimentele nefaste ale actualului ministru, care, prin prestația sa, a adus în colaps sistemul de sănătate, trebuie stopate. (…) Minima responsabilitate politică ne spune că la dezastrul lăsat în urmă de domnul Bodog, în cele nouă luni de mandat, acesta ar fi trebuit să își dea demisia și să plece singur”, au susținut deputații PNL, USR și PMP.
Acesta, spun ei, nu a făcut nimic în criza vaccinurilor, a incurajat birocrația și nu a finalizat construcția de spitale.

Pe de altă parte, ministrul Florian Bodog, a dat vina pe cei care au deținut portofoliul de la sănătate înaintea lui și nu au făcut nimic pentru medici și pacienți.

„Nu sunt ministrul perfect și cred că niciun ministru nu este prefect, pentru că nu există

Sursa foto: www.rador.ro

politician perfect. Sunt medic însă și, de aceea, știu care sunt rănile sistemului de sănătate și care sunt așteptările bolnavilor și ale medicilor. Dacă fiecare ministru al Sănătății, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un singur pas către interesul pacienților, astăzi am fi fost departe, dar unii s-au mulțumit să își măsoare mandatul în like-uri pe Facebook, în timp ce proiecte importante în Sănătate au fost blocate. E ușor să depui moțiune pentru proiectele pe care nu le duci la îndeplinire”, a afirmat Florian Bodog.

Lasă un răspuns