Mihai Tudose nu renunță la remaniere!

Premierul Mihai Tudose insistă asupra necesităţii remanierii vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, şi a ministrului delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, întrucât acestea au responsabilităţi în zona proiectelor finanţate cu fonduri europene, iar apariţia numelor lor într-un dosar de corupţie nu este bine văzută la Bruxelles.

”Nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt astăzi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene. Percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dat fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relaţie cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Deci, am o părere personală pe care v-am spus-o şi o impunere ca şef al Guvernului”, a explicat premierul.

Reamintim că în dosarul Belina, Sevil Shhaideh este cercetată pentru abuz în serviciu.
Procurorii susțin că în 2013, pe când era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, ea ar fi contribuit la adoptarea a două hotărâri de guvern prin care părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel de pe Dunăre au trecut ilegal din proprietatea statului în cea a judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-a prezentat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul „Belina”.  Potrivit unor surse judiciare, aceasta urmează să ia parte la acte procedurale efectuate de anchetatori.

În acelaşi dosar, la sfârşitul lunii trecute, DNA a cerut Camerei Deputaţilor să încuviinţeze începerea urmăririi penale a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, pentru complicitate la abuz în serviciu. În 2013, ea era ministru al Mediului.

Astăzi, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat ca în termen de 11 zile Comisia juridică să depună raportul în cazul solicitării DNA de urmărire penală a fostului ministru Rovana Plumb.

Lasă un răspuns