Messi a calificat Argentina la Cupa Mondială de anul viitor!

Lionel Messi, vedeta şi căpitanul selecţionatei Argentinei, a recunoscut că ar fi fost un adevărat dezastru dacă naţionala ţării sale nu ar fi obţinut calificarea la Cupa Mondială de Fotbal ediţia 2018.

Messi a avut o prestaţie excepţională marţi seara, la Quito, înscriind toate cele trei goluri ale argentinienilor în partida câştigată cu 3-1 în faţa reprezentativei Ecuadorului, succes sinonim cu calificarea la turneul final care va avea loc anul viitor în Rusia.

”Ar fi fost o nebunie să nu ne calificăm la Cupa Mondială, nu numai pentru mine, pentru întreaga Argentină. Echipa va creşte şi va ieşi întărită din aceste preliminarii. Lucrurile s-au terminat cu bine, iar acum suntem liniştiţi. Ne-am atins obiectivul, iar acesta este lucrul cel mai important”, a declarat căpitanul Argentinei la ieşirea de la vestiare.

”Vom încerca să dăm totul la Cupa Mondială. Am dat dovadă de caracter. Ştiam că suntem într-o situaţie limită, că totul se poate încheia în această seară”, a spus la rândul său Javier Mascherano, coechipierul lui Messi la FC Barcelona.

Sursa foto: www.espnfc.com

Selecţionerul Argentinei, Jorge Sampaoli, i-a adus un omagiu căpitanului său, după victoria de la Quito, estimând că ar fi fost ”ilogic” ca cea mai importantă competiţie fotbalistică a planetei să se dispute fără cel mai bun jucător al lumii.

”Messi este cel mai bun jucător din istorie. Sunt emoţionat că fac parte dintr-un grup alături de el”, a declarat Sampaoli în cursul unei conferinţe de presă.

”Le-am spus celorlalţi jucători: Messi nu are nevoie de o Cupă Mondială, ci fotbalul îi datorează un Mondial lui Messi. Noi am putut ajuta ca cel mai bun fotbalist al lumii să participe la Cupa Mondială”, a adăugat selecţionerul argentinian.

Lasă un răspuns