Anumite alimente pot preveni atacul de cord!

Sursa foto: www.curademiere.ro

Bananele, avocado, caisele, spanacul, somonul și cartofii dulci pot ajuta la prevenirea atacurilor de inimă, indică rezultatele unui studiu realizat în SUA.

Aceste alimente sunt o sursă excelentă de potasiu, ale cărui beneficii pentru sănătatea inimii sunt susţinute de autorii cercetării. Pentru a determina dacă alimentele bogate în potasiu oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare, specialiştii Universităţii din Alabama au realizat un experiment pe şoareci.

Rozătoarelor le-au fost oferite cantități diferite de potasiu. De asemenea, a fost efectuată o analiză a depunerii de grăsimi pe arterele lor. Cercetătorii au descoperit că șoarecii cărora li s-au administrat cele mai mici cantități de potasiu au avut mai multe depozite de grăsimi în artere, fenomen cunoscut sub denumirea de calcificare vasculară.

„Rezultatele studiului nostru dezvăluie beneficiile unor cantităţi adecvate de potasiu pentru a preveni calcificarea vasculară, precum şi efectul advers al deficienţei acestui element. Dacă descoperirea va fi confirmată, persoanelor cu risc crescut de boli cardiovasculare, li se va putea prescrie potasiu în scopuri preventive”, a declarat Paul Sanders, unul dintre autorii studiului.

Doza zilnică de potasiu recomandată de British National Health Service este de 3.500 de mg.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.