11 octombrie peste timp

Sursa: Pinterest

Sunt curioasă ce știți despre data de 11 octombrie. Eu am descoperit că:

În anul 1968, NASA lansează Apollo 7, prima misiune cu oameni la bord. Astronauții care se aflau la bordul aeronavei erau Wally Schirra, Donn F. Eisele și Walter Cunningham.

1593 este cunoscut ca fiind anul în care Mihai Viteazul este acceptat de către Poarta Otomană ca domnitor al Țării Românești.

Tot pe 11 octombrie, dar în 1939 Albert Einstein îi trimite președintelui american Franklin Roosevelt o scrisoare prin care încearcă să îl avertizeze în legătură cu amenințarea reprezentată de armele nucleare.

În 1802 Jacques Garnerin brevetează parașuta, iar în 1811 devine funcțional primul vapor care funcționează cu aburi.

1811: Se naște Carl Zeiss, mecanic german, inventatorul renumitei sticle Zeiss, fondatorul întreprinderii de microscoape “Carl Zeiss” din Jena, respectiv “Jenaoptik”

1963: A murit Edith Piaf (numele ei adevărat fiind Edith Gassion), celebra interpretă de şansonete („La vie en rose”, „Je ne regrette rien”, „Milord”, „Je sais comment”, „Mon legionnaire”, „Jezebel”, „Johnny, tu n’est pas un ange”). Edith Piaf a intrepretat roluri în filmele „Etoile sans lumière” și „Les Amants de demain”.

În 1884 se naște Eleanor Roosevelt, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, soția președintelui Franklin D. Roosevelt, diplomată și activistă pentru drepturile omului.

1875: Se naște poetul român Ștefan Octavian Iosif, membru fondator al Sociatății Scriitorilor Români.

11 octombrie este recunoscută ca fiind Ziua Mondială Împotriva Durerii și, din 1988, este ziua care militează pentru recunoașterea comunității LGBT.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.