Condiții mai bune în spitale, acces mai bun la tratamente…

Sistemul de sănătate românesc ar fi fost departe DACĂ fiecare dintre cei care au deținut acest portofoliu ar fi făcut un pas către interesul pacienților.

Potrivit ministrului Sănătății, Florian Bodog, prin aplicarea programului de guvernare al PSD, oamenii vor vedea îmbunătățiri ale actului medical, condiții mai bune în spitale, acces mai bun la tratamente și medicamente inovatoare.

El a adăugat că răbdarea oamenilor a fost greu pusă la încercare anul trecut când PNL prin intermediul Guvernului tehnocrat pe care l-a desemnat nu a luat niciun fel de măsuri pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și, mai mult, a blocat proiecte importante pentru sănătatea românilor.

Bodog a mai precizat că actualul Executiv și-a asumat legea vaccinării, aflată, în prezent, în dezbatere parlamentară.
În plus prin fondurile alocate salarizării în sistemul sanitar, actualul Guvern urmărește să țină medicii în țara sau să-i determine să se întoarcă acasă pe specialiștii care au plecat să muncească în străinătate.

Nu în ultimul rând, potrivit acestuia, sunt în curs de demarare mai multe programe naționale de screening, printre care cele pentru tuberculoză, cancer de col uterin, cancer de sân și hepatitele virale, care beneficiază de finanțare nerambursabilă de aproape 200 milioane de euro.

Lasă un răspuns