Arenele BNR ar putea fi cumpărate de Guvern, pentru a fi date în administrare, Primăriei Capitalei

Arenele BNR ar putea fi cumpărate de Guvern, pentru a fi date în administrare, Primăriei Capitalei. Este declarația făcută de premierul Mihai Tudose.
El a spus că subiectul recuperării complexului sportiv a fost discutat și cu Simona Halep, Ilie Năstase și Ion Țiriac.

Ion Țiriac a anunțat recent că vrea să dea în judecată BNR, invocând nereguli la preluarea din 1991 a arenelor de tenis. Acesta a dezvăluit că în 1990 a investit personal 400 de mii de euro, pentru refacerea Arenelor BNR.
După acuzațiile lansate de omul de afaceri, BNR a transmis, că terenul din strada Dr. Staicovici, unde se află Arenele BNR, este proprietatea BNR din anul 1946.

Guvernatorul BNR cere 35 de milioane de euro pentru ca baza sportivă Arenele BNR să revină la Ministerul Tineretului și Sportului.
În 1991 a trecut în proprietatea băncii contra sumei de 233.000 de dolari, potrivit unui anunț făcut de ministrul Marius Dunca.

Simona Halep a declarat, că ar fi o pierdere pentru tenisul românesc să nu se mai organizeze turneul feminin BRD Bucharest Open din cauza închiderii Terenului Central din cadrul Arenelor BNR.

„Sunt destul de tristă pentru că am jucat în 2014 pe Terenul Central din cadrul Arenelor BNR şi a fost o atmosferă deosebită. În 2016 am jucat la Bucureşti din nou, dar pe o arenă centrală improvizată şi nu au mai fost atât de mulţi oameni, iar atmosfera nu a fost nici pe departe la fel. Îmi doresc să avem un Teren Central unde să jucăm meciurile de Fed Cup, pentru că publicul ne ajută întotdeauna, cum se întâmplă la Cluj cu 8.000 de oameni în tribună. Mi-aş dori să avem din nou Terenul Central la Arenele BNR şi să jucăm cu mulţi susţinători. Ar fi o pierdere pentru tenisul românesc să nu se mai organizeze nici turneul feminin la Bucureşti, mai ales când suntem atât de multe fete în prima 100. E frumos, mai ales că mulţi copii vin la tenis. Ar fi păcat să pierdem şi turneul feminin”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.