Oamenii de la oraşe, mai sănătoşi şi mai fericiţi decât cei din suburbii

Sursa foto: www.jurnalul24.ro

Cercetătorii de la Universitatea din Hong King contrazic percepția generală privind viaţa urbană. Conform unui studiu realizat de aceștia, oamenii care trăiesc în centre dens populate și aglomerate sunt mai sănătoși și mai fericiți decât locuitorii din suburbii.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care trăiesc în zonele comerciale ale oraşelor mari au o viață socială mai activă și călătoresc mai mult decât cei din suburbii. Activitatea socială face ca oamenii să fie mai fericiți și, datorită mișcării, nivelul de obezitate este mai scăzut.

„Zonele rezidențiale dens populate sunt adesea mai bine proiectate și oferă destinații atractive. Oamenii devin mai independenți de mașini și de transportul în comun şi merg pe jos, spre deosebire de locuitorii din suburbii, pentru care transportul personal este adesea singura opțiune”, a declarat unul dintre membrii echipei de cercetare.

Expertul consideră că studiul va ajuta autoritățile să „se conformeze” și să nu mai creadă în mituri despre ceea ce face un oraș să fie funcțional.

La studiu au participat 400.000 de locuitori din 22 de orașe din Marea BritaAnie, inclusiv capitala Londra, Glasgow și Cardiff.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.