Gothic

Sursa foto: The Escapist

Cu sinceritate vă spun că îmi este imposibil să aleg doar unul dintre jocurile din seria Gothic. Așa că nu o să mă complic și o să vă invit să le jucați pe toate. O invitație adresată tuturor gamerilor, dar în primul rând fanilor Morrowind, Elder Scrolls sau The Witcher, care cu siguranță o să-și facă rapid loc pe hard pentru a instala întreaga serie Gothic.

Jocurile au fost realizate de producători germani și austrieci, ceea ce le face bineînțeles niște jocuri cu care nu este de joacă. Eroul pe care îl controlăm, același pentru întreaga serie, va trebui să-și cântărească foarte bine orice mișcare pe care o va face. Veți interacționa cu personaje umane care vor fi foarte atente la fiecare linie de dialog pe care o veți alege și nu vor ezita să scoată sabia din teacă dacă au impresia că le ironizați. Veți interacționa, de asemenea, cu membri ai unor facțiuni diferite, mercenari rebeli, soldați ai regelui sau adepți ai ordinului magicienilor care vor încerca să vă convingă să vă raliați cauzei lor.

Nu există UNDO pentru alegerile pe care le faceți, dacă de exemplu veți alege să fiți de partea mercenarilor, nu veți mai avea cum să vă prezentați în fața gărzilor regale pentru a le anunța că v-ați răzgândit și că de fapt vă place mai mult de uniforma lor.

Atenție mare și la modul în care abordați fiecare luptă. Oamenii sunt imprevizibili, se poate negocia cu ei (sau nu…) și pot încerca să apeleze la tactici complet lipsite de onoare cu care să vă doboare, în timp ce animalele sălbatice se vor năpusti pur și simplu asupra voastră, moment în care ideea de a para elegant cu un scut loviturile lor devine total nepotrivită.

Gothic reprezintă în mod evident o provocare pentru orice gamer. Forumurile sunt pline de anunțuri de tip “Mă las păgubaș, nu știu ce să fac mai departe și nu pot să omor nici măcar un porc mistreț”. Dacă, în afară de mașini, doriți și altfel de tehnologie germană de înaltă calitate și precizie, seria de jocuri Gothic este primul lucru pe care îl veți instala pe calculator.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.