Copiii cu deficienţe de vedere şi auz, lecții despre fenomenele ştiinţifice la Casa Experimentelor

Sursa foto: wwwbreakingnews.md

Copiii cu deficiențe de vedere și auz vor putea descoperi conexiunea dintre teorie și practică și vor putea învăța prin joc despre fenomenele științifice în vizitele lor la Casa Experimentelor, în cadrul proiectului dedicat persoanelor cu deficiențe de auz și vedere – „Știință pentru toți, pentru o viață mai bună!”. Proiectul a fost lansat astăzi.

Acesta își propune să îi îndemne pe copii să experimenteze și să exploreze direct știința, oferind totodată un loc de joacă și învățare adaptat nevoilor acestora.

Experimentele din cadrul proiectului au fost testate de persoane cu deficiențe de vedere și auz. Copiii vor învăța să observe, să adune fapte și să tragă concluzii, ascuțindu-le astfel gândirea legată de fenomenele întâlnite în viața de zi cu zi.

Casa Experimentelor a fost special pregătită pentru a-și primi vizitatorii atât prin ajustarea a 80 de experimente din totalul de peste 100, prin instruirea personalului și a voluntarilor pentru o mai bună interacțiune cu beneficiarii, dar și prin amenajarea spațiului expozițional.

„Odată cu accesibilizarea făcută, am reușit să primim în Casa noastră copii cu deficiențe de auz și de văz. Decizia de accesibilizare a venit după o experiență tristă, când o familie cu un membru nevăzător a venit aici, iar persoana respectivă a fost nevoită să stea jos, pe un scaun, într-un colț, până când toți ceilalți au vizitat Casa Experimentelor. Din acel moment, am hotărât că este timpul să fim și noi în rândul centrelor științifice din lume, să fim deschiși și acestui grup țintă. (…) Prin acest proiect, acești copii au accesul gratuit, asigurăm și transportul în București. La fiecare exponat există tablete, care conțin fișiere audio și fișiere video adaptate nevoilor lor, pentru a explora ca toți ceilalți copii”, a spus directorul Casei Experimentelor, Gabriela Ionescu.

 

Foto: Radu Șofran

Lasă un răspuns