Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 9 octombrie

CINEMA

* De azi până pe 12 octombrie, la Cinema Elvira Popescu se desfăşoară GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, ce cuprinde, pe lângă proiecţii, ateliere Mini-Greentech şi o conferinţă internaţională cu titlul „Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluţiilor sustenabile?”, la care participă doi invitaţi de peste hotare. Programul primei zile:

– de la ora 11:00, sunt proiectate scurtmetrajul românesc „Ateliere fără frontiere” şi mediu-metrajul „One Brave Toucan”, de Paula Heredia, despre deja celebra pasăre mutilată care, prin povestea sa a iniţiat o uriaşă mişcare pentru protecţia animalelor în Costa Rica, minţi inovatoare din această ţară şi din Statele Unite reunindu-se şi pentru a-i confecţiona o proteză de cioc cu ajutorul tehnologiei de printare 3D;

– de la ora 12:10, începe Atelierul Mini-GreenTech de Reciclare Creativă adresat elevilor claselor I-IV;

– de la ora 18:30, rulează scurtmetrajul „Mereu pe fugă, dar nu şi astăzi”, de Ioana Grigore, ce dezvăluie cum reuşeşte un singur om să motiveze un întreg sat într-o practică ecologică;

– de la ora 19:00 are loc ceremonia de deschidere a Festivalului, la care intrarea se face pe bază de invitaţie, cuprinzând şi premiera de gală a filmului „10(ZECE)”, prima parte dintr-o serie de documentare care prezintă portretul unei societăţi aflată în schimbare … în bine.

Autor/es: © Video Mercury Films SAU/Egeda

* În cadrul ciclului „Memoria de nuestro cine: Vicente Aranda”, la Institutul Cervantes este proiectată, de la ora 19:00, drama „Tiempo de Silencio / Vremuri de tăcere”, ecranizarea unui roman semnat de Luis Martín Santos, a cărui temă este deprimarea şi cenuşiul perioadei de după Războiul Civil, în Spania.

 

Sursa foto: www.ceascadecultura.ro

EVENIMENT OMAGIAL

Teatrul Naţional Radiofonic o omagiază pe marea actriţă Olga Tudorache, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând audiţia cu public a spectacolului „Victoria şi Crocodilul” de Ion Costin Manoliu, de la ora 11:00, la Teatrul Metropolis. Din distribuţie mai fac parte: Mihai Bica, Dorina Lazăr, Mircea Constantinescu şi Mihai Calotă. Regia artistică: Alexandru Dabija.

AVANPREMIERĂ

La sala mică a Palatului Naţional al Copiilor, de la ora 10:00, Teatrul Muzical „Stela Popescu” prezintă, în avanpremieră, „Lampio şi grăuntele de lumină”, o poveste delicată şi plină de sensibilitate, o istorie originală, adaptată şi dramatizată pentru copii de Victoria Pătraşcu, în regia lui Tony Adam, cu o scenografie semnată de Cristian Marin. Îşi dă concursul corpul de balet al Teatrului, coordonat pentru acest proiect de coregrafa Ioana Macarie.

DANS

Centrul Naţional al Dansului găzduieşte două reprezentaţii cu spectacolul „Akari” susţinute, la orele 17:00 şi 19:00, de Compania Da.Te Danza din Spania, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, organizat de Teatrul Ion Creangă.

MUZICĂ

* În Control Club, de la ora 20:00, basista poloneză Kinga Glyk susţine un concert în cadrul programului Jazz Nouveau.

* La doi ani după lansarea albumului „Drumul”, trupa SPAM (Cosmin Vaman, Alexandra Andrei, Alexandru Cismaru, Ciprian Diaconu, Tudor Olaru) lansează „Facem Dragoste” – 16 cântece adunate pe un material discografic dens şi eterogen – în cadrul unui concert ce începe de la ora 21:00 în Quantic Club.

EXPOZIŢIE

* La Institutul Italian de Cultură, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Warm Up”, cuprinzând lucrări realizate de Tonino Mattu anul acesta, la Bucureşti, inspirate de fotografii şi filmări de epocă. Expoziţia poate fi vizitată până pe 27 octombrie.

Lasă un răspuns