Începe Târgul de pâine!

În Parcul Naţional, de vineri până duminică, de la ora 10:00 până la 23:00, bucureştenii vor putea gusta din produsele prezentate la Târgul de pâine, realizate în baza unor rețete din toate zonele țării, dar și de peste hotare.

„Vor fi prezente peste o sută de rețete de pâine din toate zonele țării, dar și rețete internaționale de pâine: turcească, grecească, lipie libaneză, pâine cu secară, pâine cu semințe, pâinea tradițională cu cartofi și multe alte sortimente de pâine și specialități. Brutari iscusiți vor coace de zor în acest weekend pentru bucureșteni pâinea în toate formele ei: la țest, coaptă în cuptor cu lemne sau la cuptor electric, toate acestea chiar sub ochii vizitatorilor”, informează organizatorii.

De la orice târg, nu vor lipsi plăcintele  pâinea cu mălai și tartele tradiționale. „Vedeta de necontestat” a evenimentului va fi o pâine cu cartofi de peste 100 de kilograme realizată de brutari din Covasna.

„Pofticioșii sunt așteptați și cu gustoasa ‘ciorbă în pâine’ și multe alte delicatese pregătite la acest festin culinar dedicat pâinii. Și ca pâinea să nu fie pe stomacul gol, vă așteptăm cu grătarele pline cu pastramă, cârnați de Pleșcoi, cârnați nemțești, friptură, mici, costițe, ciolane și multe alte cărnuri aromate, stropite din belșug cu must, vin și bere. Nu vor lipsi nici tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță, bulzul și pastrama la ceaun”, arată organizatorii.

De asemenea, vizitatorii vor mai putea cumpăra turtă dulce, miere, cozonaci, kurtos, țuică, alimente eco, pastramă, must, brânzeturi, dar și produse realizate de meșteri populari.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.