Worms

Sursa foto: vegas.williamhill.com

Mă voi conforma și astăzi unei cereri venite din partea colegilor și o să vă invit să ne concentrăm atenția asupra unui alt mare clasic al literaturii gamerilor, un joc pe care o să vi-l prezint deși în teorie chiar nu ar mai avea nevoie de nicio prezentare. Este vorba despre Worms, adică “viermi”, în traducere românească.

Dacă nu știți nimic despre Worms, trebuie să vă mărturisesc că sunt de-a dreptul șocat. Voi trece însă peste această stare emoțională și o să vă spun că viermii din acest joc nu sunt niște viermi oarecare, ei sunt niște viermi educați, cu studii de balistică, viermi pentru care respectarea regimului armelor și munițiilor reprezintă un mod de viață.

Trupa de viermi artileriști pe care o conduceți are ca unic scop anihilarea adversarilor (tot viermi și aceștia) prin intermediul loviturilor de mare precizie. Fiecărui Worm îi vine rândul să lanseze un obuz, gamerul încercând de fiecare dată să aleagă traiectoria optimă pe care să zboare obuzul respectiv. O lovitură cu boltă pentru inamicii aflați în spatele unor obstacole sau o lovitură razantă pentru cei aflați în câmp deschis sunt numai două dintre nenumăratele posibilități pe care le poate avea un jucător experimentat.

Puteți să jucați și împotriva calculatorului, dar recomandarea mea este să încercați să jucați împotriva unor adversari umani, pentru că partidele vor fi cu siguranță mult mai palpitante. Să nu vă faceți griji că nu găsiți oponenți, pe internet există comunități active de fani Worms, cei mai mulți dintre ei fiind chiar tineri… pe vremea când a fost lansat pe piață acest joc.

Lasă un răspuns